MEB yönetici atama yönetmeliğine durdurma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 2. Dairesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği'nin bazı hükümlerinin iptali istemiyle açılan davada, idareden (MEB) savunma alınıp yeniden bir karar verilinceye kadar dava konusu hükümlerinin yürütmesini durdurdu.

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası, Eğitim Bilim ve Kültür Emekçileri Sendikası ve Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Çalışanları Sendikası'nın 13 Nisan 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ''MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği''nin bazı hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açılan 3 ayrı davada ilk kararı verdi.

Daire, dava konusu hükümlerin yürütmesini davalı idareden (MEB) savunma alınıp yeni bir karar verilinceye kadar durdurdu.

Yönetmelik, eğitim kurumu müdürlüklerine yöneticiler arasından, atama yetkisi valiliklerde bulunanlar için ilçe milli eğitim müdürünün teklifi ve il milli eğitim müdürünün uygun görmesi üzerine vali tarafından atama yapılacağı, eğitim kurumunun doğrudan il milli eğitim müdürlüğüne bağlı olması halinde il milli eğitim müdürünün teklifi üzerine vali tarafından atanacağı ve atama yetkisi Bakanlığa ait olanlar bakımından ise ilgili valiliğin teklifi üzerine Bakanlıkça atama yapılacağını öngörüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber