DSP Genel Başkanı Sezer, milletvekili adayı olmayacak

Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP-DSP işbirliği çalışmaları çerçevesinde DSP lideri Sezer, "Parti sahipsiz kalmasın düşüncesinden hareketle" olası bir işbirliğinde aday olmama kararı aldı. Sezer'in yanı sıra, DSP-CHP birlikteliği durumunda DSP Genel Başkan Yardımcısı Masum Türker de milletvekili adayı olmayacağını açıkladı.

Edinilen bilgilere göre Zeki Sezer, genel başkan kalarak DSP'yi bütünlük içinde tutmaya çalışacak. CHP-DSP birlikteliğinin yaratılması durumunda DSP'den milletvekili adayı olmak isteyenler, merkez yoklamasının ardından CHP listelerinden aday gösterilecek. Zeki Sezer'in bu davranışı parti içinde "fedakarlık" olarak değerlendirilirken, karar "toplumdan gelen birleşin baskısının sonucu" şeklinde yorumlandı. DSP lideri Sezer'in bu konuda daha sonra bir açıklama yapması bekleniyor.

Öte yandan DSP içindeki "işbirliği" sıkıntısı ise henüz aşılamadı. Gün boyu parti yöneticilerini arayan teşkilat yöneticileri olası işbirliği konusundaki endişelerini dile getirdi. Bunun yanı sıra partiye, "bu işbirliği mutlaka yapılmalı meydanların sesine kulak verin" şeklinde mesajlar da gelmeye devam ediyor.

CHP lideri Baykal'ın "DSP ile müzakereler sona erdi görüşmelerimiz noktalandı artık onlardan yanıt bekliyoruz açıklamaları" gözleri DSP'ye çevirirken, iki partide de "Artık geriye dönüş yok. Bu işbirliğinden kaçamayız" görüşü sıkça dile getiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber