Çocuk geline düğün salonları yasak

Düğün salonu sahipleri 18 yaş altındaki çocukların evliliğine artık göz yummayacak. Çocuk gelinlere düğün yasağı getiren projeye Aile Bakanlığı'ndan da tam destek geldi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Nisan 2018 09:05, Son Güncelleme : 15 Nisan 2018 08:50
Çocuk geline düğün salonları yasak

İSTANBUL'DAKİ BİN 500 DÜĞÜN SALONUNDAN ALKIŞLANACAK KAMPANYA!

Toplumun kanayan yaralarından biri olan çocuk gelin sorununa İstanbul Düğün ve Toplantı Salonları Esnaf Odası (İSTDO) da el attı. Alınan karara göre kentteki bin 500 düğün salonu, 18 yaş altındaki çocukların düğünlerini yapmayacak. Proje, Aile ve Politikalar Bakanlığı'na da taslak halinde sunuldu. Bakanlık, kendilerine sunulan taslağın ufak bir iki değişiklikten sonra uygulanmasını uygun gördü. Siyasi partiler ve İstanbul Barosu başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşundan da destek alan İSTDO, projeyi önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacak.

İstanbul Düğün ve Toplantı Salonları Esnaf Odası uygulamanın tüm yurtta hayata geçirilmesini istedi.

AFİŞLER HAZIR

İstanbul'daki bütün düğün salonlarının kapısına asılması planlanan afişte şunlar yazıyor: Onlara iyi bir gelecek vermek hepimizin görevi, duyarlı ol sen de destek ol. Salonumuzda 18 yaşından küçük çocuklarımızın düğünü yapılmamaktadır.

Hepimizin çocuğu var

İSTDO Başkanı Adem Sönmez, projeyle ilgili AKŞAM'a şunları söyledi: Ufak da olsa maddi kaybımız olacak. Ancak bunlar hiç önemli değil. Hepimizin çoluk çocuğu var. Bu çocukların evlenmeye değil okumaya, kendi gelecekleri için mücadele etmeye ihtiyaçları var.

ERCAN ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber