Solu CHP'den kurtacak kampanya

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖDP, DTP, EMEP, SDP ile KESK, SES, Eğitim-Sen gibi sendikaların öncülük ettiği ?Seçimlerde Ortak Aday İstiyoruz? adı altında bir kampanya başlatılırken tek formül gündemde.

22 Temmuz 2007 tarihine yapılacak genel seçim öncesinde sol bir seçim alternatifi yaratmak isteyen sendikalar, demokratik kitle örgütleri, sol parti ve gruplar ile bu kurumlarin üye ve taraftarları 'ortak adayla' seçime gitme hazırlığı başlattı. 15 Mayıs 2007 salı günü saat 11.00'e kadar imzaya açık kalacak kampanyanın temel amacı ise CHP'ye oy verme açmazından kurtulmak.

ORTAK ADAY FORMÜLÜ

Kampanyanın çağrı metninde, adayların CHP'yi artık sol ve demokrat olarak görmemesi gerektiği vurgulandı. 22 Temmuz seçimlerine bu tür bir yöntemle dahil olunduğu halde meclise 50'nin üzerinde milletvekili gönderilebileceği belirtilen açıklamada, tüm adayların kullanacağı ortak afiş ve bildiriler olacağı kaydedildi.

SADECE CENAZELERDE DEĞİL

Kampanyanın çağrı metninde, şu ifadelere yer verildi: ?Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından hepimiz öfkelendik ve omuz omuza verdik. Yalnız olmadığımızı, yüz binler olduğumuzu görüp umutlandık. Irkçılığın, savaş çığırtkanlığının, tahammülsüzlüğün, işsizlik, yoksulluk ve adaletsizliğin ulaştığı tehlikeli boyutlar karşısında sadece cenazelerde omuz omuza veriyor olmaktan şikayetçiyiz. Özgürlük, eşitlik, demokrasi, adalet, halkların kardeşliği, barış ve refahtan yana olanların sesinin daha yüksek çıkmasını arzu ediyoruz. Eğer 22 Temmuz seçimlerine bu tür bir yöntemle dahil olabilirsek TBMM'ye 50'nin üzerinde milletvekili göndermemiz mümkün.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber