İkametini al da git

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21 Mayıs'a kadar ikamet nakli yaptıranlar, yazlığında oy kullanabilecek.

Genel seçim tarihi 22 Temmuz olunca, en çok tatil hayali kuranlar üzüldü. Çünkü yüz binlerce yazlık sahibi, hem seçimde sandığa gitmek hem de tatillerini bölmemek istiyordu.

MUHTARLAR BEKLİYOR

İşte size fırsat... Şu an ikamet ettiğiniz adresten yazlıklarınızın bulunduğu adrese ikametgah nakli yaptırabilirsiniz. Seçmen listelerinin askıda kalacağı 21 Mayıs'a kadar da süreniz var...

***

Hem tatile hem seçime

22 Temmuz'daki seçime tatilciler de katılabilecek. Bu tarihte yazlıklarında olacak vatandaşlar, 21 Mayıs'a kadar nakil yaptırmaları halinde oylarını kullanabilecek.

Genel seçimlerin yapılacağı 22 Temmuz tarihinde yazlıklarında olacak seçmenler de oylarını kullanabilecek. Fakat bunun için son gün 21 Mayıs. İstanbul Muhtarlar Derneği Başkanı Akif Ak, "Yazlıklarının bulunduğu adreste oy vermek isteyenler, 21 Mayıs'a kadar nakillerini yaptırmak durumunda" açıklamasını yaptı.

BELGE İLE MÜRACAAT EDİLECEK

Ak, şunları söyledi: Bu tarihe kadar seçmen listeleri askıda kalacak ve değişiklik yapılabilecek. Yazlıklarında oy vermek isteyen seçmenler, oturdukları mahallenin muhtarına başvurarak nakil belgesi alacaklar. Daha sonra bu belge ile yazlıklarının bulunduğu mahalle muhtarına müracaat edecekler ve seçmen kayıt formu da dolduracaklar. Bu formlar daha sonra listelere işlenecek ve oylarını verecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber