CHP'den aday adayı olacaklar 'dokunulmazlık taahhütnamesi' verecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - CHP'den milletvekili aday adayı olacaklar, geçen seçimlerde olduğu gibi bu yıl da "milletvekilliği dokunulmazlığının sınırlandırılması ile ilgili taahhütname" verecekler.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav imzasıyla, adaylık başvurularıyla ilgili olarak il ve ilçe başkanlıklarına genelge gönderildi.

Parti Meclisi kararı uyarınca, Aydın, Gaziantep, Mersin, Kahramanmaraş, Muğla ve Sivas illerinde aday yoklaması yapılacağına dikkat çekilen genelgede, bu illerde aday adayı olmak isteyenlerin 10-18 Mayıs tarihlerinde CHP Genel Sekreterliği'ne başvurmaları istendi.

Aday yoklamasına katılacak olanlarla ilgili seçmen listelerinin, ilçe başkanlıkları tarafından hazırlanması gerektiğine dikkat çekilen genelgede, listelerin hazırlanmasında tespit edilecek usulsüzlükler veya ilçe seçim kurullarına tesliminde yaşanabilecek gecikmelerin, disiplin yönetmeliğinin en ağır hükümlerine göre cezalandırılacağı uyarısında bulunuldu.

Genelgede, milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunanların ayrıca milletvekili dokunulmazlığının sınırlandırılması ile ilgili taahhütnameyi de dosyalarına eklemeleri gerektiğine dikkat çekildi.

Merkez yoklaması ya da ön seçim yapılacak illerde aday adayı olacaklar 3 bin, kontenjan adayı olacakların ise 5 bin YTL tutarındaki ödentiyi belirtilen banka hesabına yatırarak makbuzlarını dosyalarına eklemeleri, ayrıca seçildiklerinde peşin ödedikleri ödenti kadar bir ödenti daha ödemeyi de taahhüt etmeleri gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber