Emniyet Müdürünün şoförü zanlıyı yakaladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir'in makam şoförü, bir tabancayla yaralama olayının zanlısını yakaladı.

Çekirge Mahallesi'nde, Ali S, tekstilci olduğu bildirilen Osman Birkan'ı, evinin otoparkındaki aracına giderken ayağından tabancayla vurdu. Bu sırada öğle yemeği için bölgedeki bir otele gelen Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir'in makam şoförü Murtaza Karakaya, park halindeki otomobilde Demir'i beklerken, olayı fark etti.

Daha önce özel harekat timinde görev yaptığı öğrenilen Karakaya, araçtan inerek olay yerinden kaçmaya çalışan Ali S'nin arkasından koştu. Karakaya, kısa süren kovalamacanın ardından zanlıyı yakalamayı başardı.

Murtaza Karakaya, etkisiz hale getirerek, elindeki tabancasını aldığı zanlıyı, olay yerine gelen polis ekiplerine teslim etti.

Bu arada, yemeğin ardından makam aracının yanına gelen Tahsin Demir, Karakaya'yı başarısından dolayı kutladı.

?HİÇBİR POLİS MEMURU DUYARSIZ KALAMAZ?

Hiçbir polis memurunun böyle bir olay karşısında duyarsız kalamayacağını belirten Demir, ?Bir polis memuru hangi birimde olursa olsun, suçluyu yakalamak zorundadır. Arkadaşımız da bu konuda duyarsız kalmamıştır. Kendisini tebrik ediyorum? diye konuştu.

Murtaza Karakaya ise 15-20 metre arkasından koştuğu zanlıyı etkisiz hale getirmekte zorlanmadığını ifade ederek, ?(Dur) ikazıma uymayan zanlıyı kısa sürede yakaladım ve elindeki silahı aldım. 22 yıllık bir polis memuru olarak işimi yaptım? dedi.

Bu arada, özel bir hastaneye kaldırılan Osman Birkan'ın sağlık durumunun iyi olduğu, Çekirge Polis Merkezi'ne götürülen zanlının sorgulamasının sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber