Başbakan'ın asker arkadaşı AKP'den milletvekili aday adayı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın asker arkadaşı olan Erzurum Milli Eğitim eski Müdür Vekili Ahmet Er, AKP'den milletvekilliği için aday adaylığı müracaatı yaptı. Geçen salı günü öğretmenlikten istifa ederek, müracaatını yapan Er, ?Seçim için Başbakan'dan işaret almadım. Anayasal hakkımı kullanarak, milletime hizmet etmek istiyorum'' dedi.

Askerliğini Tuzla Piyade Okulu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte yapan Ahmet Er, 2002 seçimlerinde de AKP'den milletvekilliği aday adayı olmuş ancak kazanamamıştı. Seçimin ardından Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vekaleten atanan Er, görevden alınan Fevzi Budak'ın başvurusu üzerine yargı kararıyla 3 kez oturduğu koltuktan kalkmak zorunda kalmıştı. Yasal şartlar oluşmamasina ragmen Milli Egitim Müdürlügü'ne vekaleten atanması tartışılan Er, mahkeme kararıyla görevden alınmasının ardından 2006 yılından bu yana Erzurum Fen Lisesi'nde matematik öğretmenliği yapıyordu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın askerlik arkadaşı Ahmet Er, erken seçim kararının alınmasının ardından görevinden istifa ederek, AKP'den Erzurum milletvekili aday adayı olarak başvuruda bulundu.

Başbakan Erdoğan'la asker arkadaşı olmasının kendisine ayrıcalık kazandırmadığını belirten Ahmet Er, ?Başbakan'la asker arkadaşlığım var bu doğru. Ancak bu benim için geçtiğimiz seçimde olduğu gibi bu seçimde de avantaj olmayacak. Ben de diger adaylar gibi listeye girmek için çalışacagım. Seçilmem Erzurum için hayırlı olacaksa, Allah bana milletvekili olmayı nasip etsin. Yoksa makam için milletvekili olmamın hiç bir esprisi yok. Ayrıca milletvekilliği aday adaylığı için Başbakan'dan herhangi bir işaret almadım'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber