Mahalli İdarelere Memur Alımı, Tam Anlamıyla Rezalet

Mahalli idarelere memur alımına ilişkin düzenleme, Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girdiğinde, düzenlemeye ilişkin çok sayıda eleştiri yayımlamış ve daha sonrada düzenlemeyi dava etmiştik... Eleştirilerin ne kadar haklı olunduğu, bu zaman süreci içerisinde yayımlanan ilanları takip edenler tarafından açık olarak görülmektedir. Hiçbir kamu yararı taşımayan ve hizmet gereği olmayan bu uygulamaların, bir kez daha, kamu vicdanını zedelediğini belirtiyoruz. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevini yapmıyor

Mahalli ilanların yayımını düzenleyen yönetmeliğe göre mahalli ilanların söz konusu Genel Müdülüğe ait sitede yayımlanması gerekmektedir. Ancak adı Genel Müdürlük bu görevini yerine getirememektedir.

Memurlar.net olarak ilanların düzenli olarak sitemizde yer alması için günlük olarak tüm gazeteler alınmaya başlanmıştır. Şuan itibariyle günlük 19 gazete alınmaktadır. İlanlara http://ilan.memurlar.net/kategori/17/ adresinden ulaşılabilir.

2- İlanları kontrol eden bir kurum yoktur

Yayımlanan ilanlardaki pek çok şart oldukça subjektif olup, neredeyse alınacak adayı "önceden tarif eder" niteliktedir. Belediyede belirli süre çalışmış olma şartı, o ilde ikamet etme şartı, yaş şartı vb. bir çok husus bu nevidendir.

Yine ilanlarda çok vahim hukuki hatalar yapılmaktadır. Örneğin bazı ilanlarda tekniker kadroları için meslek lisesi mezunu olma şartı istenmektedir. Oysaki teknikerlik için 2 yıllık yüksekokul mezunu olmak gerekmektedir.

Bu hataları düzenleyen ve denetleyen bir kurum olmadığı için ortaya çağdışı bir manzara çıkmış olup, bu manzaraya acil olarak müdahele edilmesi gerekmektedir.

Mevcut süreç, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ve bu genel müdürlüğün bağlı olduğu İçişleri Bakanlığının bu görevi yapamayacağını göstermekte olup, ivedi olarak Başbakanlığın olaya el koyması en uygun çözüm olacaktır.

Bu ülkenin çocuklarını ayrıma tabi tutan her uygulamaya dur demek ve bunun için girişimlerde bulunmak herkesin vatandaşlık görevidir. Bu görev, sadece muhalefetin değil aynı zamanda iktidarın da görevidir. Ortaya çıkan bu rezalete bir an önce el konulmasını bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber