Vali, başarılı öğrencinin elini öptü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş valisi, sınavda başarılı olan 4'üncü sınıf öğrencisi Abdullah Dinçer'in elini öptü.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde düzenlediği ?İlköğretim Okulları 4'üncü Sınıf Deneme Sınavı'nda Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Gökyazı Köyü İlköğretim Okulu ikinci oldu. Son üç yıldır il birinciliğini de kimseye kaptırmayan okulu ziyaret eden Vali İbrahim Özçimen, sınavda başarılı olan 4'üncü sınıf öğrencisi Abdullah Dinçer'in elini öptü. Vali Özçimen, ?Eli öpülecek olan asıl sensin. Seninle gurur duyuyoruz? dedi.

Hasköy'e 11 kilometre uzaklıkta bulunan Gökyazı Köyü'ndeki ilköğretim okulu 4'ncü sınıf öğrencileri, 14 Mart 2007'de yapılan İlköğretim Okulları Devlet Parasız Yatılı deneme sınavına sıkı biçimde hazırlandı. 4 yıl önce Gökyazı İlköğretim Okulu'na sınıf öğretmeni olarak atanan Erol Kurban'ın yakından ilgilendiği öğrenciler, son üç yıldır katıldıkları deneme sınavlarında il birinciliğini kimseye kaptırmadı. Erol Öğretmen'in, ders dışı zamanları ve hafta sonlarında birlikte olduğu, bir eğitim- öğretim döneminde 3 bin 500 soru çözdürdüğü öğrenciler, katıldıkları son sınavda da Türkiye ikincisi oldu.

420 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü Gökyazı İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Vali İbrahim Özçimen, öğrencilerle tek tek sohbet etti. Sınavda başarıyı getiren 4'üncü sınıf öğrencisi Abdullah Dinçer'i yanına çağıran Vali Özçimen, tebrik ettiği öğrencinin elini öptü. Özçimen'in jesti karşısında şaşıran Dinçer, valinin elini öpmek istedi. Vali Özçimen, ?Asıl eli öpülecek olan sensin? diyerek Dinçer'e izin vermedi.

KENTTE OKUL MÜDÜRLÜĞÜNÜ REDDETTİ

Muş'a eğitim alanındaki büyük bir başarı yaşatan öğrencilere okullarının kaloriferli olacağı müjdesini veren Vali İbrahim Özçimen, ?Başarının mimarı olan Erol Kurban öğretmene kent merkezinde okul müdürlüğü teklif ettik. Ancak Erol Kurban, ?Öğrencilerimle daha çok yolum var' diyerek bu teklifimizi kabul etmedi. Kendisine ve öğrencilerine her türlü desteği vereceğiz? diye konuştu.

Vali Özçimen'in teklifinin kendisi için gurur verici olduğunu kaydeden sınıf öğretmeni Erol Kurban, ?Buradaki ğrencilerimi çok seviyorum. Şimdiye kadar verdiğim emekleri boşa çıkarmamaları da beni heyecanlandırıyor. Öğrencileri bırakmak istemediğim için teklifi kabul etmedim? dedi.

En büyük hayalinin doktor olmak olduğunu anlatan 4'ncü sınıf öğrencisi Abdullah Dinçer de, ?Erol öğretmenimiz, geldiği ilk günden beri hepimizle yakından ilgileniyor. Öğretmenimiz bizi bırakmadığı sürece başarımız devam edecektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber