İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS yerleştirme işlemleri için talep toplama tarihi sona eriyor ama atama izinleri hala dağıtılmadı

2018 yılının ilk KPSS yerleştirmelerinde tercihte bulunacak adaylar, atama izinlerinin dağılımının yapılmasını bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Nisan 2018 00:03, Son Güncelleme : 30 Nisan 2018 13:59
KPSS yerleştirme işlemleri için talep toplama tarihi sona eriyor ama atama izinleri hala dağıtılmadı

2018 yılının ilk KPSS yerleştirmelerinde tercihte bulunacak adaylar, atama izinlerinin dağılımının yapılmasını bekliyor

2018 yılı Bütçe Kanunuyla genel bütçeli kurumlara 5 bin ve üniversitelere ise 4 bin olmak üzere toplam 9 bin atama izni tahsis edilmişti.

İlgili Kanun hükmü şu şekildedir:

"Açıktan veya nakil suretiyle; 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddesinin birinci fıkrası kapsamında öğretim üyeleri hariç olmak üzere boş öğretim elemanı kadrolarına 4.000, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 7 nci maddesinin birinci fıkrası kapsamında serbest memur kadrolarına 5.000 olmak üzere, yapılabilecek toplam atama sayısı sınırı 9.000 adettir. Milli Eğitim Bakanlığının örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler arasından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının taşra teşkilatı öğretmen kadrolarına yapılacak naklen atamaların en fazla 500 adedi bu sayı sınırlarına tabi tutulmaz. Ayrıca, yükseköğretim kurumlarının boş öğretim elemanı kadrolarına 2017 yılında emeklilik, ölüm, istifa, nakil, eğitimin tamamlanması veya başarısızlık sonucu kurumlarından ayrılan araştırma görevlisi sayısı kadar daha açıktan veya nakil suretiyle atama yapılabilir."

Bu hüküm doğrultusuda, ilk bölümde, 650 adet atama izninin dağılımı 20 Şubat 2018'de yapılmıştı. Tıklayınız.

Diğer taraftan, 2018 yılının ilk KPSS tercih işlemleri 26 Haziran ile 5 Temmuz arasında yapılacak olup, kamu kurumlarından talep toplama işlemleri ise 12 Mart ila 11 Mayıs tarihleri arasında yapılacaktır. Tıklayınız.

Kamu kurumlarının KPSS yerleştirme işlemlerine kadro bildirebilmesi için kendilerine atama izni verilmesi gerekmektedir. Bu nedenle kalan atama izinlerinin dağılımı için ivedi olarak Çalışma ve Maliye Bakanlıklarının gerekli onayları almaları gerekmektedir. Aksi halde seçim dönemine gelen KPSS tercih işlemlerinde çok çok az kadro yer alacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber