BEDAŞ Yavuz Sultan Selim Camii'nin elektriğini kesti

Camilerin genel elektrik masraflarının devlet tarafından karşılanıyor olmasına rağmen ısıtma alanlarının kullanımından doğan sarfiyat faturaları sıkıntılara yol açıyor. Bunun son örneği İstanbul Yavuz Sultan Selim Cami'nde görüldü. BEDAŞ, ikinci ihtarda bulunmadan caminin elektriğini kesti. BEDAŞ yetkililerinin, 'bize süre verin' çağrılarına da yanıt vermediği öğrenildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Nisan 2018 17:00, Son Güncelleme : 25 Nisan 2018 17:03
BEDAŞ Yavuz Sultan Selim Camii'nin elektriğini kesti

Camilerde sarf edilen elektrik devlet tarafından ödense de devletin ödeme kalemi dışında kalan tüketimlerin ödenmesi noktasında camilerle elektrik dağıtıcılarının arasındaki sıkıntılar devam ediyor.

İstanbul'daki Yavuz Sultan Selim Camii Hocası Abdullah Kılıç, BEDAŞ'ın ikinci bir ihtar olmaksızın camilerin elektriğini kestiğini belirterek, bu nedenle ciddi mağduriyetler yaşandığına dikkati çekti.

"Isıtma faturalarını camiler kendi ödüyor"
Camilerde devletin aydınlatmaya ilişkin faturaları ödediğinin bilgisini veren Kılıç, asıl sıkıntının ısınmaya dair tüketimlerde meydana geldiğini söyledi.

Aydınlatmaya ilişkin hattın ayrı bir sayaç üzerinden kaydedildiğini anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Aydınlatmanın dışında kalan, camilerdeki yerden ısıtma sistemi ve benzer diğer tüketimler de ikinci bir sayaç üzerinden faturalandırılıyor.

Bazı camiler ısınma ve benzer tüketimlerini de devletin ödediği sayaca aktarsa da, biz böyle bir yöntem tercih etmedik. Camimiz yerden ısıtmalı.

Bu nedenle ayrı bir sayacı var ve borçtan dolayı kesinti bu sayaç üzerinden yapılıyor. Tabi bu kesinti mağduriyeti de beraberinde getiriyor.

"Borcumuzu ödemeyeceğiz diye bir durum yok"
Kılıç, camiye gelen cemaatten 'elektriğimiz kesildi, yardımlarınızı bekliyoruz' tarzı bir isteği hoş bulmadıklarını ve bu nedenle böyle bir yol tercih etmediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"BEDAŞ, ödenmemiş tek bir fatura olsa dahi hemen 15 gün içinde gelip elektriği kesiyor.

Gelen görevlilere bunun doğru olmadığını söylüyoruz. 'Talimat böyle' diyorlar. Biz borcumuzu ödemekten yanayız.

Ama burası bir cami. Diyoruz ki, borcumuzu 2-3 ay içinde ödeyelim. Bize biraz süre verin. BEDAŞ kesinlikle bunu kabul etmiyor ve hemen elektriği kesiyor.

Diğer kurumlarda böyle bir şey yok. Su ve gaz dağıtıcıları abonelerini mağdur etmemek adına 2-3 fatura bekliyorlar."

"Faturalarımızı hayırseverler ödüyor"
BEDAŞ'ın bu uygulamasının sadece kendi camilerinde değil, İstanbul genelinde bir sıkıntıya sebep olduğuna dikkati çeken Kılıç, "Cemaatten para talep etmek istemiyoruz. Bu nedenle de hayırsever vatandaşlarımızdan rica ediyoruz onlar faturalarımızı ödüyor.

Biz, 'fatura ödemeyelim' demiyoruz. Faturalarımızı ödeyemediğimiz zaman 15 gün içinde hemen görevliler gelip kesinti yapmasın diyoruz.

Mağduriyet, cemaatte bir tepki de doğuruyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber