Genç Parti'li Şirin: CHP-DSP anlaşırsa biz de yer alacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç Parti (GP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, "CHP-DSP görüşmeleri olumlu sonuçlanırsa bizim de içinde yer alacağımızı tahmin ediyorum" dedi.

Emin Şirin, Rahşan Ecevit'i ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan Şirin, Rahşan Ecevit'in bir süre önce katarakt ameliyatı geçirdiğini hatırlatarak, bu nedenle geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğunu söyledi.

Görüşmede, CHP ile DSP arasında sürdürülen seçim işbirliği arayışlarının da gündeme geldiğini ifade eden Şirin, partisinin bu konudaki desteğini ilettiğini söyledi.

Şirin, CHP ve DSP ile ANAVATAN ve DYP arasındaki çalışmalara dikkat çekerek, "Bir arayış var ancak, yaklaşan seçimleri de dikkati alırsak, bu konuda yetkili konumda bulunanların mesuliyet içinde ve süratli hareket ettiği kanaatinde değilim" dedi.

Partisinin her iki işbirliğine de "açık olduğunu" belirten Şirin, ancak CHP-DSP işbirliğinin çok daha ciddi bir alternatif olarak ortaya çıktığını söyledi.

Şirin, bir soru üzerine CHP ve DSP arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını beklediklerini ifade ederek, "Olumlu sonuçlanırsa bizim de için de yer alacağımızı tahmin ediyorum" dedi.

Bir gazetecinin, "CHP-DSP işbirliği gerçekleşirse Genç Parti'yi de kapsayacağı kesin mi?" sorusuna Şirin, "Böyle bir işbirliği için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Ancak bir söz var, tango iki kişiyle yapılır. Biz, bize düşeni özveriyle yapmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber