ÇYDD seçim taşımacılığı yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim günü dernek olarak oy kullanılması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Türkan Saylan, şubelerinin bulunduğu yerlerde vatandaşları oy kullanmak için araçlarla taşıyacaklarını açıkladı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan, mitinglerin çeşitli aşamalardan geçtiğini belirterek, ?İlk sloganımız ?Çankaya laiktir laik kalacak'tı fakat engellendi. Mitinglerde erken seçim, partilere birleşin çağrısı yaptık? dedi.

Bundan sonraki mitingin ?Oy Kullan? kampanyasına dönüşeceğini vurgulayan Saylan, seçimlerde eşitsizlik olduğunu söyledi. Oyların yüzde 45'inin çöpe gittiğini ifade eden Saylan, ?Her vatandaş oy kullanmalı, herkes sandığına sahip çıkmalıdır. Kırsal kesimdekiler oy kullanmaya nasıl giderim derken, kentlerde de tatille gidecek olan vatandaşlar olacak. Bunun için oy kullan kampanyasına geçtik. Vatandaşlarımızda artık daha da bilinçlenmeye başladılar? diye konuştu.

ÇYDD SEÇMENLERİ SANDIĞA TAŞIYACAK

Seçim günü dernek olarak oy kullanılması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Saylan, şubelerinin bulunduğu yerlerde vatandaşları oy kullanmak için araçlarla taşıyacaklarını açıkladı.

Herkesin vatandaşlık numarasıyla bulunduğu yerde oy kullanabileceği bir sistem oluşturulması gerektiğinin altını çizen Saylan, bu sistemin seçime yetişebileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber