Banka promosyonundan pay almak yasal hak oldu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 13 Mayıs 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankaların kamu kuruluşlarına verdiği ?maaş hesabı' promosyonlardan çalışanların da yararlanmasını sağlayacak düzenleme yasalaştı. Çalışan promosyondan pay isteyebilecek

Hükümet, memura maaş ödemelerinin yapıldığı bankalardan sunulan ek mali imkanların ne şekilde kullanılacağına dair kafa karışıklığına son verdi. Dün Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla banka promosyonlarını kurum çalışanlarının almasına ilişkin tartışmaları bitirdi.

İlgili kararda ?bankalar maaş ödeme veya belirli hizmetlerin sunulması kapsamında yapılan protokoller uyarınca anlaşma yapılan kurumlara veya kurum çalışanlarına ayni veya nakdi menfaat sağlayabilmelerine? olanak sağlandı. Böylece, banka promosyonunu personele dağıtmak yerine, kuruma makam aracı almak için kullanan yöneticilerin sığındığı ?Banka promosyonlarının personele ödenmesi kararı mevzuatta yok? gerekçesi de ortadan kalkmış oldu.

Bu düzenlemeyle örneğin, 2 bin çalışanlı bir kurumun 1 yıllık maaş hesabı karşılığında bankayla yapılan sözleşmede, 1 milyon YTL'lik nakdi promosyon almışsa, bunu tüm personeline, kişi başına 500 YTL olmak üzere dağıtabilecek. Ya da personel başına düşen 500 YTL'lik promosyonun 350 YTL'si nakit olarak ödenecek, kalan yüzde 30'luk tutar kurumun çeşitli ihtiyaçları için kullanabilecek.

Maliye de çalışanına ödüyor

Türk Büro-Sen'in araştırmasına göre, şu ana kadar banka promosyonlarını çalışanlarına ödeyen bazı kurumlar şöyle:

Maliye Bakanlığı (Merkez), Adalet Bakanlığı (Merkez), Amasya Defterdarlığı, Çankırı Defterdarlığı, Bingöl Defterdarlığı, Kayseri Adliyesi, Beyşehir Vergi Dairesi Müdürlüğü, Kulu Cumhuriyet Savcılığı, Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Altındağ İlçe Nüfus Müdürlüğü, Afyonkarahisar Defterdarlığı, Kütahya Tavşanlı Belediyesi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber