Sağda birleşme, parti personelini vurdu

Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi ile DYP'nin birleşme yoluna girmesi, iki partinin teşkilatları ve yönetim organlarından önce personeli vurdu.

Anavatan Partisi'nde çalışan 35, DYP'de çalışan 120'ye yakın personeli tenkisat korkusu sardı. DYP ve Anavatan Partisi'nin 2 Haziran'da yapılacak kongrelerle Demokrat Parti çatısında birleşeceklerinin açıklanmasının ardından, iki partinin personeli seçimlere adeta diken üstünde gidiyor.

EŞİTLİK İLKESİ BELİRLEYECEK

Partinin çeşitli kademelerinde çalışan personel, birleşmenin ardından işten çıkarılıp çıkarılmayacağının derdine düştü. Parti yöneticileri seçimlere kadar herhangi bir işten çıkarma tehlikesinin yaşanmayacağı yönünde personeli teskin ederken, personel seçimlerden sonra birleşmenin tamamlanması ile birlikte kendileri için ?kaçınılmaz son'un geleceğini düşünüyor. İşe devam edecek personelin de "eşitlik ilkesine" göre belirleneceği parti koridorlarının ana gündem maddesi. Böyle bir durumda 120 dolayında personeli bulunan DYP'de personel tenkisatının daha fazla olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber