11 özürlü AKP'den aday adayı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engelli vatandaşlar AK Parti'den aday oldu

AK Parti'nin görme engelli milletvekili Lokman Ayva başkanlığındaki engelli vekil aday adayları sabah saatlerinde toplu olarak AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek, başvuru yaptı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen engelli milletvekili aday adayları, davul-zurna eşliğinde AK Parti'ye başvuru yaptı.

AK Parti'nin görme engelli vekili Lokman Ayva ile birlikte AK Parti Genel Merkezi'ne gelen engelliler, önce davul-zurna eşliğinde halay çekti, sonra adaylık başvurusu yaptı.

AK Parti Genel Merkezi, milletvekilliği için aday adaylık başvurularının son gününde renkli görüntülere sahne oldu.

Genel Merkez binasının önünde toplanan engelli vekil aday adayları ve engelli vatandaşlar ellerinde 'AK Parti ile görüyor, duyuyor ve yürüyoruz', 'AK Parti'de bayram var', 'Sayın Başbakanım biz sizinle varız', 'Bizi

hatırlayanları unutmuyoruz' yazılı pankartlar taşıdı. Genel Merkez önünde davul-zurna eşliğinde halay çeken engelli aday adayları, ilginç görüntüler oluşturdu.

Çoğunluğunu görme ve ortopedik engellilerin oluşturduğu aday adayları başvuru yapmadan önce halay çekerek, eğlendi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva daha sonra engelli aday adaylarıyla kol kola girerek, Genel Merkez'e yürüdü.

Engelliler için özel platformların konulduğu Genel Merkez binasında bir konuşma yapan Ayva, bugünkü tablonun Türkiye'de özürlü vatandaşların artık ülke meselelerine sahip çıktığını ortaya koyduğunu kaydetti.

Türkiye'de yaşlıların, kadınların sorunları çözüldüğü gibi özürlülerin de sorunlarının çözüldüğünü dile getiren Ayva, "Bu dönemde özgüven tazeledik. Son bir ayda yaşanan karanlık olayların bir daha yaşanmaması için AK Parti ile bütünleşmek istiyoruz.

Türkiye artık geri dönülemez bir değişim yoluna girmiştir. Bütün özürlü kardeşlerimizden, bütün halkımızdan AK Parti'yi bağrına basmasını talep ediyoruz.

Erzurum'daki pankart gibi 'körüz, topalız, yanındayız'. Biz de bu mücadelenin içindeyiz ve yanındayız" diye konuştu.

Ayva'nın konuşmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından gelen 11 engelli vekil aday adayı tanıtıldı.

Ankara'dan Selahattin Akgül, İlimdar Boztaş, Yusuf Çelebi, Antalya'dan Özcan Göknar, Bursa'dan Yakup Yılmaz, Gaziantep'ten Hulusi Kalender, İstanbul'dan Ayhan Bahçeli, İstanbul'dan Ayhan Metin, Barış Suluhan, Ordu'dan Coşkun Çeküc, Şanlıurfa'dan İbrahim Tapışık milletvekili aday adaylığı için AK Parti'ye başvuru yaptı.


11 özürlü AKP'den aday adayı

Milletvekilliği genel seçimlerinde aday olmak isteyen 11 özürlü, AK Parti'ye aday adaylığı başvurusu yaptı. Genel Merkez'e yakınlarıyla birlikte gelen özürlü partililer, halay çekti.

Milletvekilliği genel seçimlerinde aday olmak isteyen 11 özürlü, AK Parti'ye aday adaylığı başvurusu yaptı. Parti Genel Merkezi önüne yakınlarıyla birlikte gelen özürlü partililer, davul zurna eşliğinde halay çekti. ''Sayın Başbakanımız, biz sizinle varız'', ''AK Parti ile engeller kalkıyor'', ''AK Parti özürlülere kapılarını açtı'', ''AK Parti ile görüyor, duyuyor, yürüyoruz'' dövizleri açan partilileri İstanbul Milletvekili Lokman Ayva karşılayarak, genel merkeze girişlerine eşlik etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, genel merkezde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, partisinin yıllardır ele alınmayan konularda önemli adımlar attığını, özellikle özürlülerin sorunlarını çözüme kavuşturmak için Cumhuriyet tarihinde ilk özürlüler yasasını çıkardığını kaydetti. Bunun uygulamaya dönüştürülmesi için çalıştıklarını anlatan Göksel, attıkları adımların ardından özürlülerin destek gördüklerini belirtti. Milletvekili aday adaylığı için gelen özürlülerle görüştüklerini dile getiren Göksel, ''başvuranların tümünün adaylığının somutlaşmayabileceğini'' söyledi.

İstanbul Milletvekili Lokman Ayva da özürlülerin artık ülkenin sorunlarına sahip çıktığını, sorunlarının çözülmesiyle öz güvenlerinin tazelendiğini kaydetti. Konuşmaların ardından başvuru yapan 11 milletvekili aday adayının öz geçmişleri okundu ve tanıtıldı. Bu arada, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de parti genel merkezine gelerek adaylık başvurularının alındığı ofiste başvurularını yaptılar. Öte yandan, uzun saçları, bıyığı ve parmağındaki gümüş yüzükleri ile dikkati çeken Şinasi Aslan isimli partili, milletvekili aday adaylığı başvurusu sırasında gazetecilerin ilgi odağı oldu. ''Barış Manço'ya mı benzemeye çalışıyorsunuz?'' sorusuna karşılık, sanatçılığı, kişiliği ve ülke tanıtımına katkıları nedeniyle Manço'ya hayranlığını dile getiren Aslan, uzun yıllardır saçlarının uzun olduğunu ve yüzük taktığını, mecliste bu şekilde yer almak istediğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber