AK Parti'de adaylar için saha araştırması

Bir yandan milletvekili aday adaylarıyla parti genel merkezinde mülakatları sürdüren AK Parti, diğer yandan da hem mevcut milletvekilleri, hem de yeni başvuru yapan aday adaylarının "taban desteği"ni geniş çaplı kamuoyu yoklamasıyla araştırıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Mayıs 2018 07:20, Son Güncelleme : 12 Mayıs 2018 07:34
AK Parti'de adaylar için saha araştırması

Edinilen bilgiye göre 10 ve daha az milletvekili çıkaran tüm illerde aynı anda gerçekleştirilen kamuoyu yoklamalarında, hem mevcut milletvekillerinin performansları sorgulanıyor, hem de yeni aday adaylarının tanınma ve sevilme oranları belirleniyor.

"EN ÇALIŞKANI HANGİSİ?"

Tüm illerde aynı anda yapılan ve üst komisyon öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne gelecek olan kamuoyu araştırma sonuçları, son listenin şekillenmesinde çok önemli bir paya sahip olacak. Ankette ilk soru, "Mevcut milletvekillerinden en çok çalışan hangi isim?" şeklinde. Dolayısıyla bölgesiyle en çok ilgilenen ismi tespit etmeye dönük bu sorunun ardından mevcut vekillerden hangisinin kalması gerektiği de soruluyor. Anketlerde, bir de aday adaylarıyla ilgili, "Hangi isim kesinlikle listede olmamalı?" sorusu yöneltiliyor. Bununla da, tabanda sevilmeyen ve listeye konulması durumunda partiye zarar verebilecek isimler ayıklanması hedefleniyor.

Mülakatlar bugün bitecek

AK Parti'de 24 Haziran'daki 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için aday belirleme süreci devam ediyor. Aday adaylarıyla mülakatlar, genel başkan yardımcıları başkanlığındaki 14 komisyon tarafından yapılıyor. Komisyonlarda iki Merkez Karar Yönetim Kurulu, bir Kadın Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu, bir Gençlik Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi de bulunuyor. Komisyonlar, 7 bin 340 aday adayıyla mülakatları bugün akşam tamamlayacak. Buradan çıkacak sonuçlar üst komisyona iletilecek. Üst komisyonun değerlendirmesi sonucu adaylar belirlenecek. Bu tespitlerin ardından 21 Mayıs'ta liste Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilecek.

  • ŞERİFE GÜZEL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber