Başkanın kayınpederini kaçırıp evini soydular

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak'ın Ulubey ilçesine bağlı Avgan beldesinde, Türk filmlerini aratmayacak bir hırsızlık olayı yaşandı. Belediye başkanının kayınpederini kaçırarak bir çamlığa götüren şahıslar, başka bir ekiple şahsın evini soydurdu.

Aralarında bayanların da bulunduğu zanlılar, silah zoruyla kaçırdıkları şahsı yol kenarına atarak kaçtı. Olayla ilgisi olduğu gerekçesiyle aynı köyden bir bayan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Uşaklıları hayrete düşüren olay, perşembeyi cumaya bağlayan gece meydana geldi. İddialara göre, Avgan'da oturan M.O. (34) isimli bir bayan, saat 23.15'te Avgan Belediye Başkanı Habip Metin'in kayınpederi Mehmet Büyükatalay'ı (64) aradı. "Çok samimi arkadaşın olan Halil Çağlayan'a (62) 9.5 milyar borcum var. Beni icraya vermiş. Araya gir, borcunu biraz erteleyiversin." dedi. Mehmet Büyükatalay, "Yarın halledelim" dedi. M.O. (34) isimli bir bayan ısrarcı olarak "Yarını bekleyemem. Çünkü yarın icra gelecek. Hemen Avgan İlköğretim Okulu'nun yanına gel." dedi. Mehmet Büyükatalay, ısrar üzerine araca binerek okula gitti. Okulda pusuda bekleyen 2'si bayan 3 kişi arabaya girerek Mehmet Büyükatalay'ı silah zoruyla Avgan çamlığının arka bölümüne götürdü. Aracın şoförlüğünü yapan Mehmet Büyükatalay, yolda giderken silahla darp edildi.

Çamlığın arka bölümüne varıldığında Mehmet Büyükatalay'rın cüzdanındaki 40 milyon parasını ve kimliğini aldılar. Daha sonra ağzına silah dayayarak evdeki para kasasının anahtarının nerede olduğunu ve içinde kaç lira olduğunu sordular. Mehmet Büyükatalay, hayatını kurtarmak için anahtarın yerini söyledi. Evin yakın bölümlerinde bekleyen ve kaç kişi oldukları bilinmeyen diğer ekibe cep telefonu ile anahtarın yeri söylendi. Eve giren şahıslar, 2 bin YTL, bin 750 Euro, 5 adet burma bilezik ve kaç adet olduğu bilinmeyen hediyelik altınları alarak kaçtı. Çamlıktaki ekip, bu sırada Mehmet Büyükatalay'ı sadece iç çamaşırı kalacak şekilde soyup fotoğrafını çekti. Mehmet Büyükatalay, evin soyulduğu haberi geldikten sonra köyden gelen bir araçla Avgan-Uşak karayolunun 3'üncü kilometresine kadar götürülerek gözüne sprey sıkılıp yol kenarına bırakıldı. Soyguncular, Mehmet Büyükatalay'ın arabasının anahtarını da yanlarında götürdü.

Yaya olarak köye gelen Mehmet Büyükaltay, damadından yardım istedi. Olay yerinde gelen jandarma ekipleri parmak izi incelemesi yaptı. Ekipler, telefon açan M. O. isimli kadını da gözaltına aldı. Çelişkili ifade veren M.O., tutuklanarak cezaevine konuldu. Jandarma ekipleri, diğer şahısların yakalanması için çalışmalarını devam ettiriyor.

Emekli çiftçi olan Mehmet Büyükaltay'ın eşinin daha önce vefat ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber