Dışişleri'nin gölge bakan dönemi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde stresli günler yaşayan ve sonunda adaylıktan çekilen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, mesaisinin önemli bir bölümünü iç politikaya ayırınca, dış gezilerde Diyanet İşleri'nden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın dönemi başladı.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bugün başlayan ve perşembe gününe kadar devam edecek olan İslam Konferansı Örgütü'nün (İKÖ) 34. Dışişleri Bakanları toplantısında da Türkiye'yi Bakan Aydın temsil ediyor.

MISIR'A DA GİTMEMİŞTİ

Aydın 3-4 Mayıs'ta da Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde yapılan genişletilmiş Irak toplantısına Bakan Gül'ün yerine katılmıştı. Dışişleri Bakanlığı bürokrasininin Gül'ün İslamabad'taki toplantıya katılmasını istediği, ancak Gül'ün cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşanan gelişmeler nedeniyle iç politikayla uğraşmayı tercih etmesi nedeniyle, İKÖ toplantısına da Aydın'ın katılmasını istediği öğrenildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'la birlikte hafta sonunda Erzurum'a giderek halkın önüne çıkan Gül, 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle AB Komisyonu Türkiye Temsilciliği'nin onuruna verdiği yemeğe de katılmamış, yerine Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan'ı göndermişti. Gül, AB'nin aynı günün akşamı verdiği resepsiyona da gelmemişti. Resepsiyona Gül yerine Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik katılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber