Maltepe pazarı 9 Temmuzda kepenk açacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Ankaralıların yıllarca ucuz alışveriş yapabildiği ancak geçen yıl yerine iş merkezi yapılması nedeniyle kapatılan Maltepe Pazarı, Temmuz ayından itibaren eski Havagazı Fabrikası alanında hizmet vermeye başlayacak.

ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk, Maltepe Pazarı esnafının dükkanlarını kapatmak zorunda kalmalarının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kendilerine yer tahsis edilmesini istediğini belirtti.

Belediye Meclisi kararıyla, 400'den fazla pazar esnafının ve bin ailenin mağdur olmaması için eski EGO Havagazı Fabrikası'nın geçici olarak tahsis edildiğini anlatan Ertürk, bunun üzerine esnafın kooperatif kurarak alanda kendi imkanlarıyla modern bir pazar yeri inşa etmeye başladığını bildirdi.

Ertürk, belediye olarak ayrıca yanan Modern Çarşı esnafına da Maltepe Pazarı'nın yeni yerinde dükkan verileceğini, böylece esnafın mağduriyetinin giderileceğini kaydetti.

Maltepe Pazarı Seyyar Satıcılar Dayanışma ve İşletme Kooperatifi Yetkilisi Mustafa Karabıyık eski EGO Havagazı Fabrikası'nın bulunduğu alanın, belediye tarafından ileride bölgede yeni bir proje uygulanması halinde esnafın pazar yerini boşaltması şartıyla tahsis edildiğini belirterek, bu nedenle alanda prefabrik pazar yeri inşa ettiklerini söyledi.

Yeni pazar yerinde 414 dükkanın yer alacağını, bunların 33'ünün Modern Çarşı esnafına verileceğini dile getiren Karabıyık, dükkan başına esnafın KDV hariç 400 YTL ödeyeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber