İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kudüs için Yenikapı'da rekor katılım bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek "Zulme Lanet, Kudüs'e Destek" mitingi bugün Yenikapı'da yapılacak. Mitinge rekor katılım bekleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2018 06:40, Son Güncelleme : 18 Mayıs 2018 06:44
Kudüs için Yenikapı'da rekor katılım bekleniyor

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek "Zulme Lanet, Kudüs'e Destek" mitingi saat 16.00'da yapılacak. Mitingin düzenleneceği Yenikapı'da milli yas nedeniyle yarıya indirilen Türk bayrağı da dikkat çekerken, alan ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

BAHÇELİ DE KATILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de mitinge katılacak.

Bahçeli, Twitter'dan yaptığı açıklamada, tarihin hiçbir döneminde zulümle abat olana rastlanmadığını vurgulayarak, "Yarın (bugün) saat 16.00'da İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek Zulme Lanet, Kudüs'e Destek mitinginde aziz milletimizle bir ve beraber olacağız, ilk kıblemizin onurunu savunacağız" ifadelerine yer verdi.

YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

İsraıl'ın zulmüne karşı dünyaya Filistin halkının yanındayız mesajı verilecek. 'İnsanlık adına haydi meydana' sloganıyla birçok STK, dernek, platform, iş dünyasından gruplar Kudüs'te yaşananları protesto etmek için Yenikapı'ya geleceğini duyurdu. İstanbul'a yakın illerden ve yurtdışından da mitinge katılım bekleniyor.

MİTİNG NEDENİYLE TRAFİĞE ÖNLEM

Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası marşlar ve ezgilerin yer alacağı konserlerin ardından konuşmalar yapılacak. Miting sonrasında İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü zirvesi için İstanbul'a gelen İslam dünyası liderleriyle Kudüs ve İsrail zulmüne karşı yapılacaklar konuşulacak. Marmaray, deniz yolu ve toplu taşımayla alana gelecek vatandaşlar için sefer sayıları artırılacak. Miting nedeniyle bazı yollar kapatılırken, sürücüler alternatif güzergahları kullanabilecek.

ZEYNEL YAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber