Türk-İş yüzde 15 artı refah payı istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, hükümete birinci 6 ay için yüzde 15 artı refah payı, sonraki üç 6 ay için ise enflasyon artı yüzde 5 refah payı ücret artışı teklifini ilettiklerini, hükümetin teklife cevabı 30 Mayıs'ta vereceğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kamu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk ayağı için Türk-İş Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Başbakanlık Merkez binadaki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından Başbakanlık'tan ayrılırken bir açıklama yapan Türk-İş Başkanı Kılıç, 2007 yılının kamu toplu iş sözleşmelerinin ilk görüşmesinin yapıldığını söyledi. Bundan sonra yapılacak çalışmanın programının belirlendiğini ifade eden Kılıç, hükümetin 30 Mayıs'ta Türk-İş'in taleplerinin karşılığı olan teklifi kendilerine intikal ettireceğini kaydetti. Kılıç ayrıca, görüşmede geçici işçilerle ilgili uygulama yönetmeliğindeki aksaklıkların da gündeme geldiğini belirterek, Maliye, Hazine ve Devlet Personel Başkanlığı ile, uyumlu bir uygulama yönetmeliğinin çıkarılması için ortaklaşa bir çalışma yapılması konusunda mutabakata vardıklarını bildirdi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kılıç, hükümete ilettikleri teklife ilişkin soru üzerine daha önce kamuoyuna duyurdukları talepleri paylaştıklarını söyledi. Kılıç, görüşmede birinci 6 ay için yüzde 15 artı refah payı, 3 altı aylık dönem içinse enflasyon artı yüzde 5 refah payı teklifini getirdiklerini kaydetti. Şahin'in teklifi değerlendireceklerini söylediğini belirten Kılıç, "Hazine, Maliye ve kamu sendikalarıyla görüştükten sonra tekliflerini bize getirecekler" dedi.

Kılıç, 'Görüşmelerin erkene alınmasının talepleriniz açısından olumlu etkisi olacak mı?' sorusuna, "Her müzakerenin zorlukları da var, olumlu yanları da var. Biz olumlu yanlarından yaklaşarak biran evvel sözleşmeyi bitirmek arzusu içindeyiz" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber