DPB'den, OHAL Komisyonu kararıyla, göreve iade edilenlere dair yeni görüş yazısı

Devlet Personel Başkanlığı, Mayıs 2018 tarihli yeni görüş yazısında, OHAL Komisyonu aracılığıyla görev iade edilenlerin geriye dönük mali ve haklarını alamayacağını ancak yasal bir düzenleme yapılması halinde bu mali haklarını alabileceklerini belirtmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mayıs 2018 11:10, Son Güncelleme : 01 Haziran 2018 09:51
DPB'den, OHAL Komisyonu kararıyla, göreve iade edilenlere dair yeni görüş yazısı

Devlet Personel Başkanlığının 14.05.2018 tarih 3284 sayılı görüş yazısında; "Kamu görevine iade edilen ilgililerin, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihler ile kamu görevine iade edildikleri tarihler arasındaki mali ve sosyal haklarının ödeneceğine dair hukuki bir düzenleme yapılması halinde söz konusu mali ve haklarının geriye dönük olarak ödenebileceği mütalaa edilmektedir." denilmiştir.

Öncelikle Devlet Personel Başkanlığına 20 Temmuz 2016 tarihinde yapmış oldukları basın açıklamasını hatırlatmak isteriz. Devlet Personel Başkanlığının konu ile ilgili yapmış olduğu basın açıklamasında; "Suçsuz bulunan kamu görevlileri mahrum bırakıldıkları hakları ile birlikte görevine iade edilmektedir." açıklaması yer almaktadır.

Devlet Personel Başkanlığı'nın yukarıda yer alan görüş yazısında; "Hukuki bir düzenleme yapılırsa göreve iade edilenlerin kamu görevine iade edildikleri tarihler arasındaki mali ve sosyal hakları ödenebilecektir." denilmektedir..

Daha önce de belirtildiği üzere, 685 sayılı KHK'da yer alan eksik düzenlemeden dolayı, OHAL Komisyon kararıyla göreve iade edilenler ile KHK ile göreve iade edilenler arasında mali ve hukuki hakların geriye doğru ödenmesi bağlamında önemli bir farklılık oluşmaktadır.

Bu farklılığı gidermek ve adaleti tesis etmek görevi Bakanlar Kurulundadır. Bakanlar Kurulunun halen bir KHK düzenlemesiyle söz konusu ayrımı gidermesi mümkündür.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ivedi olarak bu konudaki bir teklifi Bakanlar Kuruluna sunması ve oluşan haksızlığı giderecek bir tedbir alması gerekmektedir.

Açığa alınan veya ihraç edilmiş iken göreve iade edilenlerin hakları nelerdir?

MEB'den açığa alınan veya ihraç edilmiş iken göreve iade edilenlerin ek dersleri hakkında olumsuz görüş yazısı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber