EPDK Başkanı Günay: Akaryakıtlardaki vergi, eşdeğer hale getirilmeli

Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EPDK Başkanı Yusuf Günay, enerji ürünlerinin piyasa paylarında verginin en önemli unsur olduğunu belirterek, ?Vergilendirmeden sorumlu Maliye Bakanlığı, akaryakıtlardaki vergiyi eşdeğer hale getirmelidir? dedi.

Günay, biyoetanol üretiminde kamu müdahalesinin azlığından yakınarak, biyoetanolün geleneksel yakıtlarla rekabet edecek düzeyde olmadığını belirtti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, enerji ürünlerinin piyasa paylarında verginin en önemli unsur olduğunu belirterek, ?Vergilendirmeden sorumlu Maliye Bakanlığı, akaryakıtlardaki vergiyi eşdeğer hale getirmelidir? dedi.

Biyoetanol Üreticileri Derneği'nin düzenlediği ?Türkiye'de Biyoetanolün Gelişimi ve Geleceği? konulu konferansta konuşan EPDK Başkanı Yusuf Günay, akaryakıtlardaki verginin eşdeğer hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Günay, söz konusu yapılandırma ile Türkiye'nin enerji konusunda gelişim göstereceğini söyledi.

Küresel ve bölgesel gelişimlerde, biyolojik ürünlerden elde edilen biyoetanolün payının yüksek olduğunu kaydeden Günay, biyodizel ve biyoetonolün dünya üretiminde hız kazandığını dile getirdi. Günay, biyoetanol üretiminde kamu müdahalesinin azlığından yakınarak, biyoetanolün geleneksel yakıtlarla rekabet edecek düzeyde olmadığını belirtti.

Biyokütle yakıtların piyasaya paylarının hızla artırılmasının önemini vurgulayan Günay, biyoetanol üretiminin ve kullanımının artması için petrol fiyatlarının yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. Günay, biyoetanol üretiminde üreticilerin lisans sahibi olmaları ve üretimde güvenliğin ön planda tutulmasının önemini belirtti. Biyoetanolün tek ve yeni bir kaynak olmadığını söyleyen Günay, Amerika'daki biyoetanol üretiminin hızla ilerlediğini ve Amerika Başbakanı George W. Bush'un bu anlamda çalışmalara hız kazandırdığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber