Yağışlı hava geliyor. Şemsiye ve trençkotları hazırlayın!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hafta Sonunda Yurdumuzda Beklenen Hava Durumu

19 Mayıs 2007 Cumartesi günü il il hava tahminini öğrenmek için tıklayınız.

20 Mayıs 2007 Pazar günü il il hava tahminini öğrenmek için tıklayınız.

18 - 20 Mayıs 2007 tarihleri arası Genel Durum

Yurdun güney ve iç kesimlerinde devam eden yağışlara ilave olarak bu gün (cuma)akşam saatlerinde batı bölgelerimizin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

19 Mayıs 2007 Cumartesi (Gençlik ve Spor Bayramı)günü; Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu,Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diger yerlerin parçalı az bulutlu geçmesi bekleniyor.

20 Mayıs 2007 Pazar günü; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz Kıyıları,Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, öteki yerler parçalı ve az bulutlu geçecek.

Hava Sıcaklığı, hafta sonunda yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalırken diğer yerlerde artacak.

Yarın (Cumartesi;Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de, Pazar günü; Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyıları'nda görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması beklendiğinden, Edirne, Çanakkale,İzmir, Aydın ve Muğla illeri başta olmak üzere bölgede meydana gelebilecek sel, taşkın, su baskını , yıldırım düşmesi v.b gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.


Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Marmara bölgesinin bu akşamdan itibaren yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiğini bildirdi.

İstanbul Bölgesel Hava Tahmin Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Marmara bölgesinin bugün akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği belirtilerdi.

Yağışların bölge genelinde ''sağanak ve gök gürültülü sağanak'' şeklinde görüleceği ifade edilen açıklamada, yağışlı havanın aralıklarla hafta ortasına kadar süreceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Açıklamaya göre, mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları azalarak, mevsim normalleri civarına, 21-23 dereceye inecek.

Yağışların hafta sonu Trakya ile Marmara'nın güney ve batısında, başta Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde olmak üzere, kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sel ve su baskını ile yıldırım gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında da bulunuldu.

19 Mayıs 2007 Cumartesi ve 20 Mayıs 2007 Pazar günü grafikli hava raporu:

Simgelerin Açıklamaları
AÇIK KARLA KARIŞIK YAĞMURLU
AZ BULUTLU KAR YAĞIŞLI
PARÇALI BULUTLU YOĞUN KAR YAĞIŞLI
ÇOK BULUTLU DOLU
GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI RÜZGARLI
HAFİF YAĞMURLU TOZ VEYA KUM FIRTINASI
YAĞMURLU DUMAN
SAĞANAK YAĞIŞLI SİS
KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞLI SICAK
MEVZİİ SAĞANAK YAĞIŞLI SOĞUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber