Yıkana değil yapana destek

İstiklalin öncü şehri Kahramanmaraşlılar, adaylar arasında yaşanan 'yaparım-yıkarım' polemiklerine değinerek yıkana değil yapana destek vereceklerini belirtti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Haziran 2018 08:00, Son Güncelleme : 02 Haziran 2018 07:40
Yıkana değil yapana destek

Yeni Şafak ve tvnet ekiplerinin bu seferki durağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye en çok oyu veren şehirlerin başında gelen Kahramanmaraş oldu. Seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yapmak için iddialı olan Kahramanmaraşlılar, yıkana değil yapana destek olacaklarını söyledi.

CUMHUR İTTİFAKI İYİ OLDU

Orhan Ceritlioğlu, adaylar arasında yaşanan 'yaparım-yıkarım' polemiklerine değindi. Ceritlioğlu, "Biri yapmak istiyor, biri yıkmak istiyor. Bizim yapana sonsuz destek olmamız gerekiyor. Cumhur İttifakı, Türkiye'nin birliği ve beraberliği için iyi oldu" dedi. Cengiz Aktürk "Muharrem İnce halka kelime oyunu yapıyor. Meral Akşener de konuşma üslubu yok. Kim ne derse oraya atlıyor" ifadelerini kullandı.

GENÇLİK VE TECRÜBE HARMANLANMALI

Erdem Sönmez "Ne olursa olsun kazanan Türkiye olmalı. Meclis'te gençlerle tecrübenin harmanlanması iyi olacak. Böyle bir harmanlanmayla sağlıklı bir ortam olabilir" dedi. Medya Metin, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan da gençliği çok önemsiyor. Çünkü, her şey gençlikte" diye konuştu.

HERKES SANDIĞA GİTMELİ

Seçmenlere sandığa gitme çağrısı yapan İbrahim Benli de "Liderimiz Erdoğan yeniden cumhurbaşkanımız olacak" dedi. "Türkiye'nin gidişatına, istikrarına bakıyoruz; nerede istikrar varsa biz oradayız" diyen Ahmet Yırtıcı da şunları söyledi: "Oyumuzu AK Parti için değil Türkiye için vereceğiz. Bu ülkeye zarar verenlere karşı birlik beraberlik olmamız lazım. Ya Mısır, Suriye oluruz ya da lider Türkiye oluruz."

BİZ NE GÜNLER GÖRDÜK

Gaffar Canpolat, geçmişte yaşanan sıkıntıları anlatırken: "Hanımımı ameliyat ettirmek için motorumu sattım... Bu rahatlığı ne anamız gördü ne babamız. Bin sefer ölsem, dirilsem Erdoğan'a oy vereceğim" ifadesini kullandı.

İstikrardan yanayız

Dondurmacı Ahmet Karagedik görüşlerini şöyle aktardı: "Şu an için kafamızda şekillenen şeyler var. Devletin bekası halkın iradesi için istikrardan yana olmamız lazım. Erdoğan'ın hem Türkiye'deki hem dışardaki vizyonu bizi yukarılara taşıdı. AK Parti ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı daha da erken olması gerekirdi. Devlet ve millete nifak düştüğü zaman ülkücü hareketin yaptığı şey devletin yanında yer almaktır. Devlet Bahçeli bunu yaptı. Diğer partiler yapılan projeyi yıkmak vaadiyle meşgul." Çarık ustası Abdulkadir Akyol da Erdoğan'ın çalışmalarını överek "16 yıl boyunca yapmadığı iyilik kalmadı" dedi.

Halimizden anlıyor

Esnaf Hamit Kara "Cumhurbaşkanımıza oyumuzu vereceğiz. Erdoğan'dan başka Türkiye'nin halinden anlayan kimse yok. Ondan başka Türkiye'yi yönetecek aday da yok" dedi. Kahramanmaraşlı bıyık kralı Mevlüt Doğan da, seçimlerde ellerinden geldiği kadarı ile Erdoğan'ı desteleyeceklerini belirterek, "Varsa daha iyisi, bize iyi hizmet edecek, onun arkasından gidelim" ifadelerini kullandı.

Gençler oyunu bozacak

İlk defa oy kullanacak Ali Yazar: "Oyum tabii ki reisimiz Recep Tayyip Erdoğan'a. Şimdiye kadar yaptıkları için gençlere umut vaad ediyor" derken, Serkan Buldum: "Türkiye'nin ve Erdoğan'ın üzerinde oyunlar oynanıyor, bu oyunu bozacağız" diyerek Erdoğan'ı işaret etti. Genç seçmenlerden Mustafa Bal da, görüşlerini: "25 haziran sabahına Cumhur İttifakı'nın zaferi ile uyanacağız. Bu seçimde gençler kendi devlet başkanını seçmiş olacak. Her partiden gençlerimiz TBMM'de olmalı" diye açıkladı.

Fazlı Şahan

Nur Banu Aras

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber