Korgeneral'den Büyükşehir Belediye başkanına 'kriz çıkaran' sözler

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Mayıs 2007 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'daki 19 Mayıs kutlamalara; 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek'in, Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk konulması töreni öncesinde Vali Celalettin Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e, alana daha fazla bayrak asılması ve caddelerin bayrakla donatılması yönünde fırça attığı iddiaları damgasını vurdu.

Bu iddianın asılsız olduğunu belirten Küçükler, "Kimse kimseye fırça atamaz. Herkes görevini fazlasıyla yaptı" dedi.

Bugün sabah saatlerinde Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önünde, çelenk töreni düzenlendi. Tören alanına gelen 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, iddiaya göre Vali Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e 'caddelere bayrak asılması ve vatandaşlara bayrak dağıtılması gerektiğini' hatırlattı. Korg. Bek'in uyarısı üzerine töreni sonrasında belediye binasının bulunduğu Cemal Gürsel Caddesi'nden itibaren elektrik direkleri Türk Bayrakları ile donattı. Ancak iddia ilgililer tarafından doğrulanmadı.

Cemal Gürsel Stadyumu'ndan çıkışta basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Vali Güvenç, büyük bir coşku içerisinde Erzurum'da bayram kutlamalarının gerçekleştiğini vurgularken, 9. Kolordu Komutanı Bek, basın mensuplarının konuyla ilgili sorularına cevap vermekten kaçındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler ise ortada 'fırçalama olayı' diye bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, "Kimse kimseye fırça atamaz. Öyle bir durum yok. Herkes kendi görevini yaptı. Bu program valilik programıdır. Bizle bir alakası yok. Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi" diye konuştu.

Daha sonra kutlama törenlerinin yapıldığı Cemal Gürsel Stadyumu'na geçen Vali Güvenç, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Bek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, tören aracıyla vatandaşların bayramını tebrik etti. Güneşli bir havada gerçekleştirilen bayram kutlamaları sonrasında protokol tribününden aşağıya inen Vali Güvenç, Kolordu Komutanı Korgeneral Bek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi, onları tebrik etti.

Daha sonra bayram kutlama törenleri Cemal Gürsel Stadyumu'nda yapıldı. Vali, Kolordu Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı burada tören aracıyla vatandaşların bayramını tebrik etti. Sıcak ve güneşli bir havada geçen kutlamaların ardından vali ve beraberindeki diğer protokol vatandaşlara el sallayıp bayramlarını tebrik edip, törene katılan öğrenciler ile de birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Stadyum çıkışında Vali Güvenç, Bayramın coşkulu ve güzel geçtiğini belirterek, "Nice 19 Mayıslara' derken, Kolordu Komutanı Korgeneral Bek ise basın mensuplarının 'bayramla ilgili mesajınız var mı' sorusunu cevapsız bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber