19 Mayıs Erzurum fırçası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk'ün vatanı kurtarmak için kongre topladığı, Kurtuluş Savaşı'nın sembol şehirlerinden Erzurum'da bayram nedeniyle bayrak asılmaması, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek'in tepkisine neden oldu. Korgeneral Bek, önce Vali Yardımcısı Hanlar İden'e, ardından AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e ve Vali Celalettin Güvenç'e, "Bir tane bayrak yok caddelerimizde. Bu bayram demek onların bayramı değil" diye sitem etti.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta geldiği Erzurum'da caddeler Türk bayraklarıyla donatılır ve AKP'lilerin anlatımıyla 50 bin bayrak dağıtılırken, dün 19 Mayıs törenleri nedeniyle caddelere bayrak asılmaması, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek'in tepkisine neden oldu. Erzurum Kongresi'ne ev sahipliği yapmış kentteki törene katılan Korgeneral Bek, önce Vali Yardımcısı Hanlar İden'e, ardından AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e ve Vali Celalettin Güvenç'e "Bir tane bayrak yok caddelerimizde. Bu bayram demek onların bayramı değil" diye sitem etti. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Havuzbaşı Semtindeki Atatürk Heykeli önündeki çelenk koyma törenine gelen Korgeneral Bek, tepkisini hemen protokol sırasında oturan Vali Yardımcısı Hanlar İden'e iletti. Eliyle çevreyi gösteren Bek, "Bu bayram demek onların bayramı değil. Bir tane Türk Bayrağı yok şehirde. Gördüyseniz söyleyin. Bir kaç tane binanın önüne asmışlar" dedi.

AKP Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile birlikte tören alanına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler, protokoldakilerle tokalaşırken Korgeneral Bek, tepkisini yineledi. Korgeneral Bek, "Bir tane Türk bayrağı yok caddelerimizde. Burada bütün bayraklıklarımız var. Hiçbirine bayrak asılmamış. Bu bayram bizim bayramımız değil mi?" diye konuştu. Araya giren Küçükler'in, "Şehirde bayrak var" demesi üzerine Bek, çevresindekilere bakarak, "Gördünüz mü? Lütfen bir bakın şu caddelere. Ama eksik olur mu? 19 Mayıs bu. Her şey eksik olur da, bu eksik olmaz" karşılığını verdi. Saat 09.00'a doğru tören yerine gelen Vali Celalettin Güvenç'e de eleştirilerini anlatan Korgeneral Bek, "Bir tane bayrak asılmamış. Bu bayram bizim bayramımız değil mi? Başkasının bayramı mı?" diye sordu. Güvenç, karşılık vermeden törenin başlatılması talimatını verdi.

VALİLİĞİN PROGRAMI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Korgeneral Bek'in uyarılarıyla ilgili olarak görüşünü soran gazetecilere, "Tepki değildi. Bayrak sayısı Başbakan'ın geldiği geçtiğimiz cumartesi kadar yok. Biz her yıl yapılana uyduk. Zaten bayram program Valiliğin programı" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın toplu açılışlar nedeniyle Erzurum'da düzenlediği törende kent, itfaiye tarafından bayraklarla süslenmiş ve AKP'lilerin ifadesine göre 50 bin Türk bayrağı dağıtılmıştı. Açılışta Vali Celalettin Güvenç'in de konuşma yapması, çeşitli çevrelerce eleştirilmişti.

19 Mayıs nedeniyle Erzurum'a yeterince bayrak asılmamasını eleştiren 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Vali Celalettin Güvenç (solda) ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e (sağda) bayrakların nerede olduğunu sordu. Korgeneral Bek'in uyarısının ardından Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı, eski Milli Eğitim Şube müdürlerinden İsmail Çelik, elindeki 99'luk tespihi ile caddelere bayrak astırdı. Çelik, bayram programı kendilerine gelmediği için daha önceden bayrak asmadıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber