Mahalli İdareler KPSS Puanlarını Kontrol Etmek Zorunda

İl özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile mahalli idare birlikleri ve döner sermayeli kuruluşların boş bulunan memur kadrolarına yapılacak atamaların, ÖSYM tarafından yürütülen merkezi memur yerleştirmesi sisteminin dışına çıkarılmasının getirdiği olumsuz etkiler devam ediyor. Küçükçekmece belediyesinde yaşanan yalan beyana dair sorun diğer tüm belediyelere örnek olmalı... Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mayıs 2007 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçükçekmece belediyesinin memur alım ilanı 19 Nisan'da sitemizde yer aldı. İlana başvurular 2 Mayıs tarihinde son buldu. Başvuranların, KPSS puanlarına göre sıralaması ise 7 Mayıs'ta belediyenin WEB sitesinde yayınlandı.

Ancak belediye KPSS puanlarına göre açıkladığı sıralamayı sadece adayların beyanına göre düzenlemişti. Sadece beyana göre yapılan bu düzenleme, listelerin belediyenin WEB sitesinde, adayların T.C. Kimlik numarası ile birlikte şeffaf bir şekilde yayımlanması sonucunda bir çok memurlar.net üyesi tepkisini memurlar.net forumunda dile getirmiştir.

Diğer taraftan, belediye de puanların kontrolü için ilgili yönetmelik gereğince bir komisyon oluşturmuştur. Komisyon yaptığı incelemede, Lise mezunu olarak başvuran 80 adaydan 6'sının; Ön lisans ve lisans mezunu olarak başvuran 100 adaydan ise 4'ünün yalan beyanda bulunduğunu tespit etmiştir. Bir başka deyişle toplam 10 aday almadığı KPSS puanını almış gibi göstererek başvuru yapmıştır. 16 mayıs'ta komisyon raporu belediyenin WEB sitesinden duyurulmuştur.

Yaşanan bu sorun adayların beyanlarının kontrolünün titiz bir şekilde yapılması gerektiğini göstermektedir. Zaten 11/04/2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliği bu konuda mahalli idarelere bazı görevler yüklemektedir.

İşte yönetmeliğin "Kuruluşların yükümlülüğü ve KPSS puanlarının kontrolü" başlıklı maddesi:

"(1) İdare, kendilerine başvuran adayların KPSS numaralarını, ad ve soyadlarını ve KPSS puanlarını yazılı veya elektronik ortamda ÖSYM'ye bildirir.
(2) ÖSYM, bu adayların KPSS puanlarının doğruluğunu kontrol eder. Sınav sonuç belgesinde tahrifat yaptığı belirlenen adayların KPSS sonuçları geçersiz sayılır ve bu durum ÖSYM tarafından ilgili idareye 15 gün içinde bildirilir.
(3) Sınav ile ilgili basılı formlarda ve sınav sonuç belgelerinde silinti veya kazıntı yoluyla ya da teknoloji kullanılarak değişiklik yapıldığının belirlenmesi durumunda, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulur.
(4) Ataması yapılarak göreve başlayanların listesi, atamanın yapıldığı tarihten itibaren 15 gün içinde İçişleri Bakanlığı, DPB ve ÖSYM' ye bildirilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber