'Biz o İzmir'i iyi biliriz' sözü TBMM gündeminde

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Mayıs 2007 14:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, İstanbul Esenyurt Beldesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun sözlerini TBMM'ye taşıyarak soru önergesi verdi.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı yanıtlaması talebiyle verdiği soru öngergesinde, İstanbul Esenyurt Beldesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun bir dernek açılışında yaptığı konuşmada, İzmir'deki Cumhuriyet mitinginden söz ederken ?İzmir'de birileri toplanmış, özdebir tepki ama sözde ve gönülde inancımıza küfür vardır. Birileri bağırıyor, yırtınıyor, biz o İzmir'i iyi biliriz. O İzmir'de toplananlar bizim inancımıza, örfümüze birtakım bahanelerle saldırdıklarını unutmasınlar. Bizim dedelerimizin orada kimi denize döktüğünü iyi bilsinler' diyerek İzmir ve İzmirliler'e yakışıksız sözlerle dil uzattığını söyledi.

Ersin, ?Ağır sözler ve iftiralarla İzmirliler'i inciten belediye başkanınız için bir işlem yapacak mısınız? İzmir ve İzmirliler hakkında sık sık yakışıksız sözler ifade etmek partinizin politikası mı?'' sorularının yanıtlarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber