Etkin pişmalıktan yaralanan FETÖ sanığına 1 yıl 6 ay hapis

FETÖ kurumlarında çalışan ve etkin pişmanlıktan yararlanan sanığa 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2018 14:03, Son Güncelleme : 13 Haziran 2018 14:51
Etkin pişmalıktan yaralanan FETÖ sanığına 1 yıl 6 ay hapis

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında örgütün kurumlarında çalıştığı belirlenen ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan sanık, 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuksuz sanık D.E. ve avukatı katıldı.

Duruşmada savunma yapan D.E, maddi imkansızlıklar nedeniyle FETÖ'nün yurtlarında çalıştığını ifade etti.

Çalıştığı kurum müdürünün işleri takip amacıyla telefonuna "ByLock" yüklediğini, bunun örgütsel bir program olduğunu bilmediğini öne süren D.E, savunmasına şöyle devam etti:

"Savcılıkta bildiğim tüm isimleri verdim. Onların yurtlarında kalan ve oraları yöneten kişileri teşhis ettim. Bana yükledikleri programda ByLock yazmıyordu. Ben örgüt üyesi olmak için bu programı yüklemedim. Mesajlaşmak amaçlı yüklediler, bilseydim kullanmazdım."

Sanık beyanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan D.E'yi 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı.

Ayrıca heyet, sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakarak kamuya yararlı bir iş yerinde bir yıl boyunca ücret karşılığında çalışmasına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber