Emekli öğretmenin ölümü ardındaki sır perdesi...

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da 4 ay önce uğradığı silahlı saldırıda öldürülen emekli öğretmen İbrahim Kaçmaz'ın katil zanlıları, eşinin çelişkili ifade vermesi üzerine belirlendi.

Alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, 31 Ocak 2007'de Paşabağı Mahallesi'nde İbrahim Kaçmaz'ın (55) bir araçta 2 kişinin açtığı ateşle öldürülmesiyle ilgili olarak başlattığı soruşturma kapsamında, aralarında Kaçmaz'ın aile fertlerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu. Kaçmaz'ın eşi 5 çocuk annesi N.K'nın (41), Emniyet Müdürlüğünde çelişkili ifadeler verdiğini belirleyen ekipler, kadını takibe aldı.

N.K'nın yaklaşık iki yıldır Vahap T. ile ilişkisi olduğunu tespit eden ekipler, yeniden ifadesini aldıkları N.K'nın, cinayetten bir kaç gün önce bu ilişkiden haberdar olan eşinin kendisiyle tartıştığını ve bunu uzun süredir birlikte olduğu Vahap T'ye anlattığını belirlediler.

Asayiş büro ekipleri, esnaf Vahap T'nin, İbrahim Kaçmaz'ı öldürmeleri karşılığında Nabi D. ve Celal P. ile yaklaşık 25 bin YTL karşılığı anlaştığını tespit etti.

Zanlıların emniyetteki ifadelerinde olayı itiraf etmeleri üzerine cinayeti işledikleri ileri sürülen Nabi D. ve Celal P. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve emekli öğretmen Kaçmaz'ın eşi N.K'nın da arasında bulunduğu 4 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Şanlıurfa'da, 31 Ocak 2007'de Paşabağı Mahallesi'nde yürüyen emekli öğretmen İbrahim Kaçmaz, yanından geçen araçtaki iki kişinin açtığı ateşte vurulmuştu.

Şanlıurfa Devlet Hastanesine kaldırılan Kaçmaz, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber