En acı ödeme...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray'daki okul gezisi kazasında ölen 33 kişi için sigortadan ödeme yapıldı

KAPADOKYA gezisine giden Zafer İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerini taşıyan otobüsün Konya- Aksaray karayolunda kum yüklü kamyonla çarpışması sonucu ölen 33 kişinin ailelerine, kazadan 9 gün önce üç ayrı sigorta yapan Güneş Sigorta Anonim Şirketi tarafından, toplam 1 milyon 980 bin YTL'lik zorunlu ferdi koltuk sigortası ödemesi yapılacağı bildirildi. Kazada yakınlarını kaybeden ailelerden 16'sına, 60'ar bin YTL'den toplam 960 bin YTL'lik sigorta tazminatı ödemesi yapılırken, şirketin Ege Bölge Müdürü Hakan Çine, otobüste bildirilenden fazla yolcu olmasına rağmen tüm mağdurlara ayrım yapılmaksızın ödeme yapılacağını, bazı ailelerin başvuruda bulunmadığını onları da beklediklerini söyledi.

Geçen 14 Nisan günü Konya- Aksaray yolunda meydana gelen kazada, Kapadokya gezisine giden, İzmir'in Konak İlçesi'ndeki Zafer İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerini taşıyan Cumhur Çolak'ın kullandığı 45 HA 158 plakalı otobüs, karşı yönden gelen Adnan Ölmez yönetimindeki 42 AFM 32 plakalı kum yüklü kamyonla çarpıştı. Türkiye'yi yasa boğan kazada aralarında, öğrenci, öğretmen, veli ve iki aracın şoförünün de bulunduğu 34 kişi yaşamını yitirirken, 34 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Kazada yaşamını yitiren, kamyon şoförü Adnan Ölmez hariç 33 kişiden 16'sının yakınlarına, bugün, Güneş Sigorta şirketinin Ege Bölge Müdürlüğü tarafından kişi başı 60'ar bin YTL'den toplam 960 bin YTL zorunlu ferdi koltuk sigortasının tazminat ödemesi yapıldı. Şirket binasına giden 16 kişinin yakınları, şirketin Ege Bölge Müdürü Hakan Çine'den çeklerini aldı.

EN ACI ÖDEME

Yaşadıkları acıyı üzerlerinden atamayan ailelerden, kazada hem kızı Fatma Çalmanda hem de eşi Elif Çalmanda'yı kaybeden Halil İbrahim Çalmanda, ?Bizim için en acı ödeme, Keşke bu kaza hiç yaşanmasaydı da bu parayı almasaydık, Yaşamımızı devam ettirmemiz için hayatın gereklerini yerine getirmemiz lazım? dedi. Oğlu Onur'la eşi Fatma Çukurbaşı'yı kaybeden Bekir Çukurbaşı ise, ?Hiçbir şey onları geri getiremez? diye konuştu. Diğer ölenlerin yakınları ise, açıklama yapmadan çeklerini alıp sessizce binadan ayrıldı.

İLK ETAPTA, 1 MİLYON 980 BİN YTL

Ödemelerin devam edeceğini dile getiren şirketin Ege Bölge Müdürü Hakan Çine, kazadan 9 gün önce otobüse, zorunlu ferdi koltuk, mali sorumluluk ve taşıyıcı sorumluluk sigortalarının yapıldığını belirtti. İlk etapta, kazada hayatını kaybeden 33 kişinin varislerinden 16'sına, zorunlu ferdi koltuk sigortası kapsamında toplam 960 bin YTL'lik ödeme yaptıklarını vurgulayan Çine şunları söyledi:

?Ölen 33 kişinin ailelerine, zorunlu ferdi koltuk sigortası kapsamında ödenecek tazminat, 1 milyon 980 bin YTL. 16 ailenin dışında diğerlerine de, evraklarının tamamlanmasıyla birlikte ödemelerini yapacağız. Hepimizi üzen bir kaza olduğu için şirketimiz, otobüste bildirilenden fazla yolcu olmasına rağmen tüm mağdurlara ayrım yapılmaksızın ödeme yapılmasına karar verdi. Başvuruda bulunmayan 6 aile var. Onların da kısa sürede başvuruda bulunmasını bekliyoruz. Ödemeleri yaparken, veraset ilamı yeterli oluyor.?

DİĞER SİGORTA TAZMİNATLARI DE ÖDENECEK

Çine, zorunlu ferdi koltuk sigortasının ardından, mali sorumluluk ve taşıyıcı sorumluluk kapsamında da mağdurlara ödeme yapılacağını, ödenecek ücretin, yaş, eğitim durum, iş gibi belirli kriterler gözönüne alınarak bilirkişilerin yapacağı inceleme sonrası ortaya çıkacağını, ödemelerin, poliçenin limitleri dahilinde olacağını kaydetti. Çine, yaralıların da hepsinin Devlet Hastanelerinde tedavisinin yapıldığını, devletin bu giderleri de kendilerine rücu edeceğini, bu ödemeleri de yapacaklarını ayrıca malül kalanlara da, üst sınır 60 bin YTL olmak üzere derecelerine göre de kaza tazminatı ödeneceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber