Kutlu Doğum'a katılan vali yardımcısına ceza

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 06:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesine gece yarısı konulan sanal bildiride hedef alınan Kutlu Doğum Haftası kutlama programını düzenleyen il müftüsü başta olmak üzere, programa katılan mülki amirlere uyarı ve kınama cezaları verdi.

TSK'nın internet sitesine gece yarısı konulan sanal bildiride Kutlu Doğum Haftası kutlama programlarını laiklik karşıtı faaliyetler olarak nitelemesinden sonra harekete geçen Denizli Valiliği, programla ilgili soruşturmasını tamamladı. Soruşturma sonucunda kutlama programına katılarak kişisel görüşlerini açıkladığı için Vali Yardımcısı Mustafa Güney'e "yazılı uyarı", İl Müftüsü Mehmet Köse'ye ise uyarma cezası verildi. Tavas İlçe Müftüsü Duran Turgut da 1 yıl "kademe ilerlemesinin durdurulması'' cezasına çarptırıldı.

Denizli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Denizli Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği ile Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde, Atatürk İlköğretim Okulu'nda kadınlara vaaz verilmesi ve dini söyleşi yapılmasıyla ilgili başlatılan incelemenin tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, herhangi bir görevi bulunmadığı halde, kutlama programına katılarak kişisel görüşlerini açıklayan Vali Yardımcısı Mustafa Güney'e bu davranışı nedeniyle "yazılı uyarı" cezası verildiği ifade edildi. İl Müftüsü Mehmet Köse'nin kutlama programının hazırlanması ve icrasında "görev, yetki ve sorumlulukları tam olarak belirlemediği, denetim görevini ihmal ederek, ortaya program dışı uygulamaların çıkmasına sebebiyet verdiği" kaydedilerek, bu nedenle "uyarma" cezasıyla cezalandırıldığı vurgulandı. Açıklamada, "dini irşat" programını kaymakamlık makamının onayını almaksızın Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde düzenlediği, yetkili birimlerden usulüne uygun izin almadan da Atatürk İlköğretim Okulu toplantı salonunu kullandığı gerekçesiyle Tavas İlçe Müftüsü Duran Turgut'a da 1 yıl "kademe ilerlemesinin durdurulması" cezası verildiği kaydedildi. Bu arada Turgut'un görev yerinde değişikliğe gidilerek, Manisa'nın Demirci ilçesine atandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber