Bombacının ailesinden dört kişi intihar etmiş

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Ulus'taki bombalı saldırıyı düzenlediği belirlenen intihar eylemcisi Güven Akkuş'un en yakın akrabalarının da intihar ederek öldükleri belirlendi.

Saldırgan Güven Akkuş, 1996 yılındaki 1 Mayıs olaylarıyla ilgili davada yargılanmıştı.

Akkuş'un annesi, babası ve iki amcası değişik zamanlarda intihar ederek hayatlarına son vermiş. Canlı bombanın köyünde yaşayan akrabaları amcası ve erkek kardeşinin intihar ettiği, babasıyla ilgili olarak da böyle söylentileri duydukları bilgisini verdi.

Sivas Zara ilçesine bağlı Çaypınar köyü nüfusuna kayıtlı Güven Akkuş'un anne ve babası, 1962 yılında İstanbul'a göçmüş. Güven Akkuş 1998'e kadar İstanbul'da yaşadı. Akkuş Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi'ndeki Tahsin Banguoğlu İlköğretim Okulu'nda bir süre eğitim gördü. 14 yıl önce kaydını Fatih Arpaemini Mahallesi Tatlıpınar Caddesi'nde yer alan Vatan Lisesi'ne yaptırdı. Kısa süre birinci sınıfa devam etti. Bir süre sonra okulu terk etti. 1996 yılında Kadıköy İskele Meydanı'ndaki olaylı 1 Mayıs mitinginde bir sivil polisi linç girişiminde bulunan sol grup içinde yer aldı. 2002'den önce Hollanda'daki amcasının yanına gitti. İntihar eylemcisi Akkuş'un nüfusunun kayıtlı olduğu Çaypınar köyü bir Alevi köyü. Çaypınar, 12 Eylül öncesinde aşırı sol örgütlerin etkin olduğu yörelerden biri olarak biliniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber