Unakıtan: Gıda ve turizmde KDV inecek

Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, gıda ve turizmde KDV oranlarının yüzde 8'e indirilmesini hedeflediklerini söyledi. Unakıtan, bazı gıda ürünlerinde yapılacak KDV indiriminin bu yıl uygulamaya gireceğini söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği'nin 32'inci Olağan Genel Kurulu öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AB'ye uyum kapsamında ?vergilerde uyum? sağlanması gerektiğini belirterek, turizm ve gıdada 2008 yılı itibariyle KVD oranının yüzde 8'e indirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Unakıtan, birçok AB ülkesinde ve Avrupa çanağı ülkelerindeki turizmde uygulanan vergi oranlarının çok düşük olduğuna işaret ederek, bunun Türkiye açısından haksız rekabete yol açtığını anlattı. Unakıtan, bu durumun gıdada söz konusu olduğunu söyledi. Konuyla ilgili ayrıntıların Hükümet'in kararından sonra belirleneceğini kaydeden Unakıtan, teknik çalışmaların yapıldığını, bugün ya da en geç yarın tamamlanacağını anlattı.

BÜTÇEYE YÜK GELECEK YILA AKTARILACAK

Bütçeye yük getirecek olan KDV indiriminin turizmde 2008'de gıda için de bazı kalemlerde gelecek yıl, bazılarında da kararın çıkmasından bir ay sonra uygulanacağını söyledi. Unakıtan, gıdanın vergi yoluyla pahalılaşması gerektiğini belirterek, mali politikalarla sosyal politikaların aynı doğrultuda olması gerektiğini söyledi.

ESNAFIN ZARARININ KARŞILANMASI

Unakıtan, ayrıca Anafartalar Çarşısı'nda meydana gelen patlama nedeniyle zarar gören esnafın zararının karşılanıp karşılanmayacağı konusunda da şu an için öyle bir çalışma olmadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber