PKK'lı doktor Baran'ın halefi Tunceli'de yakalandı

Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'de yapılan operasyonda, terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden olan Bülent Atmaca operasyonla yakalandı. PKK/Kongra-Gel'in içinde yeni kurulan "Özgür Yurttaş Hareketi"nin lideri olduğu belirtilen Atmaca'nın örgütün siyasi işleriyle de ilgilendiği bildirildi.

Tunceli'de yapılan operasyonda, terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden olan Bülent Atmaca, operasyonla yakalandı. PKK/Kongra-Gel'in içinde yeni kurulan "Özgür Yurttaş Hareketi"nin lideri olduğu belirtilen Atmaca'nın örgütün siyasi işleriyle de ilgilendiği bildirildi.

Kuzey Irak'ta yaklaşık 5 ay terör örgütünün kamplarında üst düzey eğitim gördüğü belirlenen Atmaca, Elazığ'dan Tunceli'ye geçerken polisin yaptığı bir operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Yaklaşık 4 gün emniyette sorgulanan Bülent Atmaca'nın bugün Tunceli Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor. Atmaca'nın terör örgütünde en kritik isim olan ve ölen Doktor Baran'ın yerine geçtiği ayrıca Kuzey Irak'ta bulunan lider kadronun 23 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak seçimlere Türkiye'de bulunan kadrolara örgütün siyasi talimatlarını iletmek için sınırdan girdiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber