Sivas katliamının üzerinden 25 yıl geçti

Sivas'ta 25 yıl önce yaşanan Madımak katliamı sırasında hayatını kaybedenler anılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2018 14:15, Son Güncelleme : 02 Temmuz 2018 14:30
Sivas katliamının üzerinden 25 yıl geçti

Sivas'ta Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri'ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 33'ü aydın, 2'si otel görevlisi olmak üzere 37 kişinin hayatını kaybettiği katliamın üzerinden tam 25 yıl geçti.

Sivas Valisi Davut Gül ve Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, kentte 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybedenler için düzenlenen anma törenine katıldı.

Vali Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ile çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet, eski Madımak Oteli bugünkü Sivas Bilim ve Kültür Merkezi'ne geldi.


Vali Gül ve beraberindekiler, burada, olaylarda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bıraktı.


Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Gül, "Bu acı onların acısı olduğu kadar Sivas'ın genelinin, milletimizin, devletimizin acısıdır" dedi.

Gül, üzerinden 25 yıl geçen olayı tertipleyenlerin daha iyi anlaşıldığını belirterek, "O dönem hem Sivas olayları hem Başbağlar ülkemizi bir çatışma ortamına sürüklemek isteyen karanlık ellerin bir planıydı. Çok şükür milletimizin feraseti sayesinde bu plan tutmadı, tutmayacak" diye konuştu.


Vali Gül ve beraberindekiler, anma programının ardından eski Madımak Oteli binasından ayrıldı.

Sivas katliamı için düzenlenen anma törenleri nedeniyle kentte güvenlik tedbirleri alındı.


Kentin giriş güzergahları olan Sivas- Ankara, Sivas- Erzincan ve Sivas- Malatya yollarında arama noktaları oluşturuldu. Özel harekat polisleri ve trafik ekipleri durdurdukları otomobil ve otobüslerde kimlik kontrolü yaptı. Polis ekipleri, ayrıca durdukları otobüslerde arama yaptı.

2 Temmuz anma etkinliği dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Mevlana Caddesi, İnönü Bulvarı, Hükümet Meydanı ve Atatürk Caddesi, 10.30- 16.00 saatlerinde ulaşıma ve araç parkına kapatıldı.

Kentte anma programlarının sorunsuz tamamlanabilmesi için güvenlik tedbirleri üst düzeye çıkarıldı.

Grubun geçiş güzergahı, bariyerlerle kapatılırken, çevre illerden gelen takviye birliklerle birlikte yaklaşık 3 bin polis kentte görev yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber