Ankara'da uzman çavuş vahşeti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mamak'ta bir uzman çavuş, eşi ve iki çocuğunu boğarak öldürdü. Akrabalarının durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis, otomobiliyle kaçan Ahmet K'nın peşine düştü.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Uzman Çavuş Ahmet K. (37), Bahçeleriçi Mahallesi 108. Sokak'taki apartman dairesinde öğle saatlerinde önce eşi Türkan K.'yı daha sonra okuldan eve gelen Yahya Kemal İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi oğlu Ercüment ile 5. sınıf öğrencisi Alihan'ı da boğarak öldürdü.

Ahmet K., olayın ardından akrabalarını telefonla arayıp durumdan haberdar ederek, evden ayrıldı. Akrabalarının durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis, otomobiliyle kaçan Ahmet K'nın peşine düştü. Aracı takip eden polis, ''dur'' ikazına uymayan Ahmet K'yı Bayındır Barajı Köprüsü'nde sıkıştırdı.

Aracından inerek köprünün korkuluklarına çıkan Ahmet K, belindeki silahı çekerek etrafa ateş etmeye başladı. Polisin kendisine yaklaşmasını istemeyen Ahmet K'yı etkisiz hale getirebilmek için bölgeye özel harekat timleri ve jandarma ekipleri gönderildi. Ekipler, Bayındır Barajı Köprüsü'nün yaklaşık 2 kilometrelik kısmını trafiğe kapatırken, Ahmet K'yı ikna etmeye çalışıyorlar. Bu arada, Ahmet K'nın eşi ve iki çocuğunun cesetlerinin bulunduğu eve gelen Cumhuriyet Savcısı soruşturma başlattı.

Savcının talimatıyla otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderileceği bildirilen cesetlerin evden çıkarılışı sırasında mahalle halkı ve aile yakınları fenalık geçirerek, olaya tepki gösterdiler. Ölen çocukların okul arkadaşları, Ahmet K'nın, çocukları öldürmeden önce sınıf öğretmenini aradığını ve durumdan haberdar ettiğini, öğretmenin yapmaması konusundaki telkinleri üzerine ise telefonu kapattığını iddia ettiler. Ahmet K'nın, bir süre önce yakınlarına, ekonomik sıkıntıda olduğunu söylediği belirtildi.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Ahmet K'nın 3 ay öncesine kadar uzman çavuş olarak görev yaptığını, daha sonra yakınlarına malulen emekli olduğunu söylediğini, ancak bu bilginin teyit edilemediğini'' bildirdi.


Uzman çavuş teslim oldu

Mamak'ta eşi ve iki çocuğunu boğarak öldürdüğü bildirilen uzman çavuş, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Uzman Çavuş Ahmet K. (37), Bahçeleriçi Mahallesi 108. Sokak'taki apartman dairesinde önce eşi Türkan K.'yı daha sonra çocukları Ercüment ile Alihan'ı boğarak öldürdükten sonra, Mavi Göl (Bayındır Barajı) üzerinden geçen çevre yolu viyadüğüne çıktı. Bu sırada çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Başına silah dayayan Ahmet K., yaklaşık 4 saat boyunca viyadüğün altında bulunan ve köprünün bakımı için kullanılan metal servis yolunda kaldı. Güvenlik güçleri bu süre boyunca Ahmet K'yı ikna etmeye çalıştı.

İkna çabaları sonuç verdi ve uzman çavuş Ahmet K. silahıyla birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber