OKS'ye girecekler de 1 hafta izinli sayılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 13:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS'ye girecek lise son sınıf öğrencilerinin yanı sıra OKS'ye girecek ilköğretim son sınıf öğrencilerinin de sınavdan bir hafta önce izinli sayılacaklarını bildirdi.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde, 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları açılışında soruları yanıtlarken, lise son sınıf öğrencilerinin ÖSS öncesinde bir hafta izinli sayılacaklarını belirten Çelik, daha sonra yaptığı açıklamada da, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKS) girecek öğrencilerin de sınavdan bir hafta önce izinli sayılacaklarını kaydetti.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilköğretim son sınıf öğrencileri 1 Haziran Cuma gününden itibaren, OKS'nin yapılacağı 10 Haziran Pazar gününe kadar izinli sayılacaklar. Bu öğrenciler 11 Haziran Pazartesi gününden itibaren, okulların yaz tatiline gireceği 19 Haziran'a kadar eğitime devam edecekler.

Lise son sınıf öğrencileri ise 8 Haziran Cuma gününden itibaren ÖSS'nin yapılacağı 17 Haziran Pazar gününe kadar izinli sayılacaklar. Lise son sınıf öğrencileri, 18 ve 19 Haziran günlerinde okula devam edecekler.

Öğrencilerin bir haftalık sınav izinlerine ilişkin Bakanlık tarafından bir genelge hazırlandığı ve bunun önümüzdeki günlerde valiliklere gönderileceği belirtildi. İlköğretim okulları ve liseler, 19 Haziran Salı günü yaz tatiline girecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber