Öğrenci Meclisi'ne yine siyaset karıştı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arınç'tan yine tartışılacak bir karar. Öğrenci Meclisi, 20 yaşındaki bir İmam hatiplinin başkanlığında toplanıyor.

Son iki yıldır imam hatipli öğrencilerin geçici başkanlık yapması nedeniyle tartışmalara neden olan, son oturumu da bu nedenle ertelenen Türkiye Öğrenci Meclisi, yarın toplanıyor.

Öğrenci Meclisleri Yönergesi gereğince, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in konuşmalarının ardından oturumu, yaşça en büyük üye olan 20 yaşındaki Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Döngel (sağda alttaki fotoğraf) yönetecek.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 16 Mayıs'ta yapılacağı gözönünde bulundurularak, ertelenen öğrenci meclisinde, Döngel'in yanı sıra 6 ilden imam hatipli temsilciler yer alacak.

2007 Meclisi'nde Ankara, Konya, Malatya, Zonguldak, Adıyaman ve Erzincan'dan seçilen temsilciler imam hatip liseli. 10 Haziran 1987 doğumlu Zonguldak temsilcisi Muhammet Döngel, TBMM Başkanlık Divanı'nda "geçici" olarak başkanlık koltuğuna oturacak. Meclis'te daha sonra başkanlık seçimine geçilecek.

Bu yıl en genç üye Muş'tan. Vali Adil Yazar İlköğretim Okulu'ndan 11 yaşındaki Kardelen Sönmez, Meclis'in en küçük üyesi oldu. Meclis'te 31 kız öğrenci var.

Öğrenci Meclisi'nin geçen yıl yapılan oturumunun geçici başkanlığını, İbrahim Seyhan adlı 21 yaşındaki Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi üstlenmişti. (sağ üstteki fotoğraf) Öğrencinin yaşı ve politik mesajlar içeren konuşması, tartışma konusu olmuştu. Seyhan, Meclis kürsüsünden "Önümüze engel değil, dağ değil, taş değil ne koyarsanız koyun biz en zirveye çıkacağız" demişti. Baykal, "bıyıklı çocuk" tabirini kullanmış, Arınç "Bu öğrenci milletin öğrencisidir" demişti.

NASIL SEÇİLİYOR

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi'ne göre, ilk ve orta dereceli okullarda "Okul Meclisi Başkanı" seçiliyor. Sandık kurulları öğretmenlerce oluşturuluyor. İl Öğrenci Meclisi kendi arasında başkan seçiyor. Bu seçimi Milli Eğitim Müdürlüğü görevlisi yönetiyor. İtiraz halinde görevlinin kararı kesin kabul ediliyor.

Bu yılki oturuma başkanlık edecek 1987 doğumlu Zonguldaklı Muhammet Döngel, Devrek ve Anadolu İmam Hatip öğrencisi. Milletvekili olmak ve hukuk okumak hedefleri arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber