İstanbuldaki tüm hastanelerde "olağanüstü durum" ilan edildi, tüm sağlık ekiplerinin izinleri iptal

Haber Giriş : 25 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da bu haftasonu başlayacak NATO zirvesi süresince kentteki tüm hastanelerde ?olağanüstü durum' ilan edildi.

NATO zirvesi için İstanbul'daki tüm sağlık kuruluşları en üst seviyede alarma geçti. Sağlık ekiplerinin uzun süreden beri devam eden çalışmalarında olumlu ve olumsuz senaryoların tatbikatı yapılıyor.

Hastaneler ve sağlık çalışanları bombalı saldırılarla birlikte biyolojik saldırılara göre de hazırlandı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, bu tür saldırılara karşı personel eğitti ve özel giysiler aldı.

Sağlıkçıların izinleri iptal
İki gün sürecek zirvesi süresince İstanbul'da çalışan tüm sağlık ekiplerinin izinleri iptal edildi.

İlkyardım servisleri, diğer illerden gelen 161 uzmanla takviye edildi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda 101 olan ambulans sayısı tam donanımlı 40 ambulans daha alınarak 141'e ulaştı.

Ambulansların büyük bölümü NATO vadisinde görev yapacak. Havalimanından vadiye kadar altı noktada ambulans bekleyecek. Tam donanımlı ambulanslarda dil bilen personel çalışacak.

Zirve yakınındaki hastanelerin yoğunluğu azaltıldı
Özellikle Taksim, Nişantaşı, Levent ve Okmeydanı'nda bulunan devlet ve özel hastanelerin bazı servisleri yüzde 25 oranında boşaltılarak, boş yatak sağlandı.

Şişli Etfal, Taksim İlkyardım, Amerikan ve Memorial hastanelerinde özel servisler açıldı. NATO vadisi dışındaki diğer hastaneler de alarmda.

Liderlerin kan grupları öğrenildi
Zirve öncesi, başta ABD Başkanı George Bush olmak üzere tüm devlet ve hükümet başkanlarının kan grupları öğrenildi, kan stokları yapıldı. Kan merkezlerindeki raflarda liderler ve eşleri için kanlar hazırda bekliyor.

Otellerde gıda ve su denetimi
İstanbul'da kalacak konukların kalacağı otellerdeki gıda ve sular da İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi. Konuklara denetlenmeyen hiç bir gıda sunulmayacak.

cnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber