Müfettişlerin Başkanına mesai soruşturması

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu, Bakanlık Başmüfettişi ve Devlet Denetim Elemanları Derneği (DENETDE) Başkanı Atılay Ergüven hakkında ?mesai? soruşturması başlattı.

Son dönemde basın aracılığıyla yaptığı açıklamalarıyla gündeme gelen Ergüven, teftiş kurullarının kaldırılmaması için yoğun bir çalışma yürütmüştü. Edinilen bilgilere göre, Ergüven'e açılan soruşturma süreci şöyle gelişti:

İHBAR HATTI KURDU

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu, bir görevle ilgili olarak Ergüven'e evrak teslim etmek istedi. Ancak Ergüven odasında bulunamadı. Bunun üzerine telefonla aranan Ergüven'in DENETDE'de olduğu belirlendi. Bu durum, Teftiş Kurulu Başkan Vekili Muhammed Gedik ve Yardımcısı Haydar Mezarcı tarafından tutanaklaştırılarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletildi. Bakan Akdağ da müfettişlerden Hüseyin Samur ve Ayşe Türkmenoğlu'na Ergüven hakkında soruşturma yapma izni verdi. Ergüven, en son 13 Mayıs'ta 7 yıldır başkanlığını yürüttüğü dernek merkezinde basın açıklaması yaparak siyasi partilere ve liderlere; ?yolsuzluğa bulaşan, hakkında mahkumiyet kararı bulunan isimleri aday yapmayın? çağrısında bulunmuştu. Ergüven bu toplantıda Yolsuzluk İhbar Hattı kurduklarını da duyurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber