Belediyelere seçim öncesi gelir desteği

Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, belediyelere Nisan-Haziran döneminde daha fazla gelir aktararak, seçim sürecinde daha fazla harcama yapma olanağı sağladı. Bakanlar Kurulu kararıyla, genel bütçe gelir vergisi tahsilatı üzerinden verilen paylardan 3 ay kesinti yapılmayacak.

Hükümet, belediyelere Nisan-Haziran döneminde daha fazla gelir aktararak seçim sürecinde daha fazla harcama yapma olanağı sağladı. Bakanlar Kurulu kararıyla, genel bütçe gelir vergisi tahsilatı üzerinden verilen paylardan 3 ay kesinti yapılmayacak.

Bakanlar Kurulu'nun, vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden belediyeler ve bunların bağlı kuruluşlarına ayrılacak paylardan borçlarına karşılık yapılacak kesintilerin oranı ve alacaklı kurum arasında dağılımına ilişkin esasları belirleyen kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Kesinti oranları sadece 2007 yılının, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tahsil edilecek genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan paylardan yapılacak kesintiler için yüzde sıfır olarak değiştirildi.

Bakanlar Kurulu kararıyla, kararnameye belediyelere vergi gelirlerinden ayrılan paylardan Nisan, Mayıs, Haziran ayı için kesinti yapılmamamı yönünde geçici madde eklendi.

KESİNTİ YÜZDE SIFIR

Bu kapsamda, yapılan kesinti oranları, sadece 2007 yılının, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tahsil edilen ve edilecek genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan paylardan yapılacak kesintiler için "yüzde sıfır" olarak uygulanacak. Ağustos ayından itibaren kararnamede belirtilen oranlarda kesinti yapılmaya devam edilecek. Kararname gereği, belediyeler ve bağlı kuruluşlar adına genel bütçe gelirleri tahsilat toplamı üzerinden her ay yüzde 25 kesinti yapılıyor. Bu tutar da borçlarına mahsup ediliyor.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber