27 askeri personel FETÖMETRE'ye takıldı

FETÖ'nün "mahrem imamları" ile haberleştikleri belirlenen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli 27 personele operasyon düzenlendi. Şüphelilerin örgütle bağlantılarının FETÖMETRE ile tespit edildiği ortaya çıktı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Ağustos 2018 08:55, Son Güncelleme : 03 Ağustos 2018 09:41
27 askeri personel FETÖMETRE'ye takıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün "mahrem imamları" ile haberleştikleri belirlenen 27 Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Örgütün "mahrem imamları" ile ankesörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve terör örgütüyle irtibatları tespit edilen 3 albay, 1 yarbay, 8 binbaşı, 12 yüzbaşı, 1 üsteğmen ve 2 astsubay olmak üzere 27 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

23'Ü UZAKLAŞTIRILMIŞ

Gözaltına alınanlar arasında aktif görevde olan sadece bir astsubay bulunuyor. 27 denizci arasından, 22'sinin FETÖMETRE'ye yakalandığı ortaya çıktı. Şüphelilerin, FETÖMETRE kapsamında işlem gördüğü ifade edildi. Bu 22 şüphelinin de aralarında olduğu toplam 23 kişi hakkında daha önceden verilmiş geçici görevden uzaklaştırma kararı olduğu belirtildi. Gözaltı işlemi uygulanan denizcilerin 3'ünün ise FETÖMETRE'de takipte olup halen pasif görevde bulundukları kaydedildi. 27 personelden ikisinin ise askeri hastanelerin devri ardından Sağlık Bakanlığı'nda göreve devam eden tabip personel olduğu öğrenildi.

AYRINTILI İNCELEME

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ile mücadelenin sistematik bir biçimde yürütülmesi için Personel Başkanlığı bünyesinde Adli Takip, İnceleme ve İdari İşlem (ATİİİ) Şubesi kurulmuştu. Tümamiral Cihat Yaycı'nın, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na atanmasının ardından oluşturulan ATİİİ Şube, Deniz Kuvvetleri'nde kamuoyunda FETÖMETRE olarak bilinen kriterler matrisi hazırlamıştı. 66 ana kriter ve 239 alt kriterden oluşan matris kapsamında, ByLock kullanımı, himmet, sınav notları, Bank Asya hesap hareketleri gibi ayrıntılı incelemeler ve idari işlemler ölçü olarak kabul edilmişti.

FİRARİ ÇİFTE OPERASYON

Öte yandan haklarında yakalama kararı bulunan ve yaklaşık 1 yıldır aranan İ.Y. ile karısı F.Y., Uşak'ta yakalandı. FETÖ şüphelisi 9 kişi de, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken gözaltına alındı. Ankara Üniversitei'nde akademisyenlikten ihraç edilen A.V. de Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandı.

Kıymet Sezer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber