Terör mağdurlarının başvuru süresi uzatıldı

Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör ve terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle, maddi zarara uğrayan kişilerin uğradıkları zararın tazmini için tanınan başvuru süresinin uzatılmasını öngören yasa Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yasaya göre mağdur olanların başvuru süresi bir yıl uzatıldı.

Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Değişiklik öngören yasa Resmi Gazete'de yayınlandı. Yasayla, 19 Temmuz 1987 ile 30 Kasım 2002 tarihleri arasında OHAL ilan edilen illerde terör eylemleri veya terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle maddi zarara uğrayan kişilerin uğradıkları zararın tazmini için tanınan başvuru süresinin bir yıl uzatıldı. Yasaya göre ayrıca Bakanlar Kurulu, öngörülen başvuru süresini her defasından bir yılı aşmamak üzere uzatabilecek.

KÜLTÜR TABİAT VARLIKLARI YASASI YÜRÜRLÜKTE

Terör ve terörle mücadeleden doğan zararlarla ilgili yasanın yanı sıra Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Yasası'na geçici madde eklenmesiyle ilgili yasa da Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yalnızca kültür ve tabiat varlıklarını koruma bölge kurullarınca birinci grup olarak tescil edilen varlıkların bulunduğu taşınmazların ve sit alanı içinde bulunan ve kesin inşaat yasağı getirilmiş taşınmazların zilyetlik (kullanım) yoluyla iktisap edilmesi (edinilmesi) mümkün olmayacak. Ayrıca, kadastro çalışmaları yapılan, ancak kadastro tutanakları kesinleşmeyen taşınmazlar ve bu taşınmazlarla ilgili açılan ve süren davalarda da aynı hüküm geçerli olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber