Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılacak?

Bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyenler ne yapacak?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Ağustos 2018 15:43, Son Güncelleme : 03 Ağustos 2018 16:52
Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılacak?

NAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Askere Alma Daire başkanlığı, 7146 sayılı Kanunun, 3 Ağustos 2018 tarihi itibariyle yürürlüğe girmesi sorasında, 5 maddelik bir açıklama yayımladı. Tıklayınız.

Bu açıklamaya göre, başvurular turkiye.gov.tr adresinden edevlet şifresiyle yapılabilecektir. eDevlet şifresi olmayanlar bir an önce PTT'lerde 3 TL karşılığında edevlet şifresi alması gerekmektedir.

Başvurular https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-bedelli-basvurusu adresinden yapılacaktır.

Ancak,

1- Askere sevk kararı aldırmış ancak sevk kıtasına katılmamış olanlar ile

2- Askerliğe elverişli değildir

3- Ertesi yıla bırakma raporu alanlar,

4- Bakaya durumunda olanların,

bizzat askerlik şubesine gitmesi gerekmektedir.

Başvuru yapıldıktan ve kabul edildikten sonra edevlet üzerinden bir çıktı alınmakta ve bu çıktıda, ödemenin yapılacak Ziraat ve Halk Bankası hesap numaraları da yer almaktadır. Belirtilen bankalara 15 bin TL'nin yatırılınca bu belge askerlik şubesine verilecektir.

Diğer taraftan yayımlanan duyuru gereğince 3 Kasım 2018 tarihine kadar başvuru yapılabilmesi mümkündür. Ancak bedelli askerliğe başvurmak isteyenler bir anda yüklenince, açıklamaların yapılacağı asal.msb.gov.tr adresi kilitlendi.

TURKİYE GOV.TR'DE YER ALAN AÇIKLAMA

1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun Geçici 55'inci Maddesi gereğince, bedelli askerlik işlemlerinizi başlatmak üzeresiniz.

Bedelli askerlik müracaatınızın kabul edilebilmesi, iki işlem basamağından oluşmaktadır. Bu işlem basamakları;

1. E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alacağınız barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanınız ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedelin yatırılması gerekmektedir.

2. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alacağınız üç (3) adet banka dekontu aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurmanız gerekmektedir.

Bedelli askerlik işlemlerinizin gerçekleştirilebilmesi için yukarıda belirtilen iki maddedeki işlemlerin yapılması gerekmektedir. Yukarıdaki iki maddede belirtilen işlemlerden sadece herhangi birinin yapılması ve diğer madde işlemlerinin yapılmaması halinde, bedelli askerlik başvuru işlemlerimin gerçekleştirilmeyeceğini biliyor ve bu hususta bilgilendirildiğimi kabul ediyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber