Defterdar yardımcılığı sözlü sınavı 1,5 yıldır açıklanamadı

Maliye Bakanlığı, 14 Mayıs 2017 tarihinde defterdar yardımcılığı sınav yaptı. Ancak sözlü sınavı 1,5 yıldır yapamadı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Ağustos 2018 12:16, Son Güncelleme : 04 Ağustos 2018 14:07
Defterdar yardımcılığı sözlü sınavı 1,5 yıldır açıklanamadı

Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliği kapsamında 20 Adet Defterdar Yardımcısı kadrosu için Maliye Bakanlığınca 14 Mayıs 2017 tarihinde Defterdar Yardımcılığı yazılı sınavı yapılmıştır.

400 kişiye yakın başvurunun olduğu ve klasik tarzda yapılan bu sınavın çok zor olması, sınav konularının çok geniş kapsamlı olması nedeniyle sadece 37 kişi 70 puanın üzerinde bir puan alarak sözlü sınava katılmaya hak kazanmıştır.

Ancak o günden bu güne kadar geçen süre (yaklaşık 15 ay) zarfında maalesef Maliye Bakanlığınca Defterdar Yardımcısı adayları sözlü sınava çağrılmamış ve mağdur edilmişlerdir.

Söz konusu sınava Maliye Bakanlığı merkez ve taşra birimlerinde Müdür ve Uzman kadrolarında rotasyona tabi olarak görev yapan kişilerin katılması nedeniyle, bulunduğu ilde görev süresi dolan bazı çalışanlar yakın zamanda mülakata çağrılacağı düşüncesi ile tayinlerini erteletmeye çalışmış, bazıları tayinleri çıktığı halde sınavın olumlu sonuçlanması halinde yeniden ev taşınma külfetine girmemek adına ailelerini daha önce çalıştıkları yerde bırakarak yeni görev yerlerine gitmek zorunda kalmış ve aile birlikleri bozulmuş, belirsizlikten dolayı geleceğe yönelik plan yapamamışlardır.

Bu aşamada yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile Maliye Bakanlığı Hazine ile birleşerek ismi ve yapısı değişmiş. Milli Emlak Genel Müdürlüğü Maliye Bakanlığından ayrılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanmıştır.

Yazılı sınavı kazananlar arasında Milli Emlak Genel Müdürlüğü bünyesinde Milli Emlak Müdürü kadrosunda görev yapan çalışanalar da bulunmaktadır.

Zorlu sınav sürecini atlatarak yazılı sınavda başarılı olanların Bakanlıkları dahi değişmiştir.

Sınavı kazananların her türlü güvenlik soruşturmasının dahi tamamlandığını şifaen öğrenmesine rağmen hala sözlü sınavın yapılmaması ve üstelik ne zaman yapılacağı veya yapılıp yapılmayacağı hususundaki belirsizlik ve kazanılmış hakkımızın iptal edilme ihtimaline ilişkin tedirginlikoluşmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber