Belediye Başkanının katil zanlısı: Hatırmamıyorum ama, başkana ben sıkmışımdır

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'nın Karataş İlçe Belediye Başkanı AKP'li 36 yaşındaki Yusuf Erenkara ile kardeşi 32 yaşındaki Çınar Erenkara'yı 10 bin YTL'ik plaj kirası bedeli yüzünden öldürdükleri iddia edilen 6 katil sanığından 36 yaşındaki Ali Barışer, ?Başkana sıkıp sıkmadığımı hatırlamıyorum. Ama, sıkmışımdır'' dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Erenkara ile kardeşi Çınar'ı, Karataş'ın Kemaliye Mahallesi Cami Sokağı'ndaki baba evinde 23 Eylül 2006'da öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan belediye plajının işletmecisi Ali Barışer, 41 yaşındaki Mehmet Kumlu, 36 yaşındaki Hasan Koçhan, 31 yaşındaki Bülent Boz, 38 yaşındaki Salih Salkıç ve 26 yaşındaki Süleyman Kumlu'nun yargılanmasına devam edildi. Haklarında biri ağırlaştırılmış 2 kez ömür boyu hapis cezası istenen Mehmet Kumlu, Barışer, Koçhan ve Boz ile ?çifte cinayete yardımcı olmak' suçundan 35'er yıl hapisleri istenen Süleyman Kumlu ve Salih Salkıç'ın hazır bulunduğu Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmada Ali Barışer, savunmasını yapacağını belirtti. İlk duruşmada susma hakkını kullanan, Başkan Yusuf Erenkara'nın katili olduğu iddia edilen Barışer, Başkan Erenkara'yı öldüren kurşunu kendisinin sıkmış olabileceğini söyledi.

?SIKTIĞIMI HATIRLAMIYORUM AMA SIKMIŞIMDIR'

Daha önce de sanıklardan Mehmet Kumlu'nun isteği üzerine Başkan Erenkara'yı kaçırmayı planladıklarını, ancak kendisinin karşı çıkması üzerine bu eylemlerini gerçekleştirmediklerini iddia eden Barışer, başkan ve kardeşinin öldürülmesi olayını şöyle anlattı:

?Karataş'a giderken belediye başkanını öldüreceğimizi bilmiyorduk. ?Düğüne' diye gittik. Mehmet Kumlu'nun bulunduğu evin önüne araçlarımızı park ettik. Belediye başkanı ve kardeşi ?hoş geldin' demek için bize doğru yöneldi. Biz başkan ile tokalaşırken Mehmet Kumlu, belediye başkanının üzerine atladı. Ben Mehmet'i sol elimle tutup yere yapıştırdım. Başkan üzerime geldi. Aramızda itişme oldu. Bir el silah sesi geldi. Bu defa başkan daha şiddetli olarak üzerime geldi. Başkanı kaçması için itekledim. Kaçmadı. Üstüme tekrar geldi. Silahımı çektim. Kaçması için tekrar kendisini fırlattım. Bu sırada, tabancayı sıkıp sıkmadığımı hatırlamıyorum. Ama, sıkmışımdır. Çınar'ın nasıl öldürüldüğünü ise tam olarak hatırlamıyorum.'' Mahkeme başkanının cinayet anını tekrar sorması üzerine Barışer, ?Başkanı fırlattığım sırada elini arkaya doğru götürmesi üzerine elinde herhangi bir silah görmememe rağmen kendisine sıkmışımdır'' dedi.

AZMETTİRİCİ: NE OLDUĞUNU ANLAMADIM

Belediye Başkanı Erenkara ile kardeşinin öldürülmesini azmettirdiği iddia edilen Mehmet Kumlu ise ilk duruşmada, Başkan'ı öldürmesi için bir nedeni olmadığını belirterek, ?Başkanla birlikte yemek yedik. Daha sonra, Ali Barışer geldi. Başkana bir şeyler söyledi, arbede çıktı. Sonra silahlar patladı. Ne olduğunu anlamadım. Ayrıca 5 bin YTL plaj borcum vardı. Ama kimseyi öldürmedim, öldürülmesi için talimat vermedim'' diye konuştu.

Belediye Başkanı'nın kardeşi Çınar'ı öldürdüğü öne sürülen Hasan Koçhan da, define arayıcısı olduğunu belirterek, yaşanan arbedede tabancaların patlaması üzerine saklandığını, ateş edenleri görmediğini iddia etti.

?BAŞKANI ALİ, KARDEŞİNİ HASAN ÖLDÜRDÜ''

Bülent Boz ise, Mehmet Kumlu'nun kendilerini sigara kaçakçılığı için Karataş'a çağırdığını öne sürerek şunları söyledi:

?Evin bahçesinde Belediye Başkanı Yusuf, kardeşi Çınar ve Mehmet Kumlu oturuyordu. Önce Ali gidip, belediye başkanının elini sıktı. Sonra birden, ?Bizimle geleceksin, ya ölü yada diri' diye bağırdı. Bu sırada Mehmet Kumlu silahını çekip belediye başkanına doğrulttu. Daha sonra Ali, Salih'e, ?Koli bantlarıyla ipi getir' diye bağırdı. Salih otomobilin arkasından koli bantları ve ipleri getirdiği sırada birden arbede çıktı. Silahlar patlamaya başladı. Ali Barışer'in belediye başkanına ateş ettiğini gördüm. Bu arada Hasan Koçhan da, müdahalede bulunmak isteyen Çınar'a ateş etti. Daha sonra otomobillere koştuk. Aracın içinde, Hasan'a ?Ne yaptın Hasan' dedim. Bana dönüp ?Öldürdüm' dedi. Daha sonra kaçtık.'' Diğer sanıklar Salih Salkıç ve Süleyman Kumlu ise olayla ilgilerinin olmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, 6 sanığın da tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi ve eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber